Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Дженерал мотърс не успя да избере купувач за Опел и Воксхол

Дженерал мотърс не успя да избере купувач за Опел и Воксхол 22.08.2009

Съветът на директорите на американския автомобилостроителен гигант „Дженерал мотърс” не успя да постигне единодушно решение при избора на купувач за европейското си подразделение, което включва германската компания Опел (Opel) и британската Воксхол (Vauxhall), предадоха световните агенции.

След като на заседанието, което се проведе вчера, ръководството не успя да стигне до единодушно решение, „Дженерал мотърс” планира през следващата седмица да продължи консултациите с двамата кандидати - канадската компания „Магна” (Magna) и белгийския холдинг „Ар Ейч Джей интернешънъл” (RHJ International), уточнява ИТАР-ТАСС.

По същото време ще се проведе и още един кръг преговори между американската компания и правителството на Германия, което има решаващ глас за продажбата на Опел. Според информацията, с която Лондон разполага, „Дженерал мотърс” се опитва да получи от „Магна” повече пари за заводите на Опел, допълва БТА.

Преговорите между американския гигант и Берлин са "изправени пред сериозни предизвикателства", съобщава АП, позовавайки се на информирани източници.

Германското правителство посочи ясно, че предпочита предложението на „Магна”, в което участва и руската кредитна банка „Сбербанк”. „Дженерал мотърс” обаче посочи, че предпочита „Ар Ейч Джей интернешънъл”, тъй като офертата на „Магна” създава опасност патенти и друга интелектуална собственост на американския автомобилостроител да попаднат в ръцете на конкурентни компании.

 

dariknews.bg

Етикети
GM    Opel    Бизнес    коли    път    Свят   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.