Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Червено вино и сирене - тайната на дълголетието на о.Сардиния

Червено вино и сирене - тайната на дълголетието на о.Сардиния   22.10.2009

Дълголетието на жителите на о-в Сардиния привлече вниманието на National Geographic, която посети региона в търсене на тайните на дългия живот на местните жители, посочва ABC News.

Това, което не липсваше от нито една трапеза по време на посещението в Сардиния, бяха сиренето, хлябът и червеното вино. Това, което изуми екипа на National Geographic, беше цветът на виното, който беше почти черен.

Според водещият на предаването The Blue Zones: Lessons for Living Longer From the People Who've Lived the Longest, средната продължителност на живота на хората на острова е с около 6 години по-голяма, отколкото на живеещите в останалата част на света.

Но за изненада на екипа на National Geographic, жителите на Сардиния пият виното си на масата, докато ядат, прочиствайки артериите си, което се дължи на действието на виното като мощен антиоксидант. Това би могло да се определи като една от тайните за тяхното дълголетие, заедно със сиренето, разбира се.

По отношение на рибата, американците наблюдават с учудване, че тя не може да бъде открита на всяка трапеза, а се яде само веднъж седмично, отбелязва БГНЕС. Животинските протеини се избягват като цяло, като се заменят с хранителните съставки, съдържащи се в сиренето.

Както при средиземноморската диета, жителите на Сардиния ядат много плодове и зеленчуци, комбинация, която изглежда е печеливша.

 

standartnews.com

Етикети
екология    култура    Любопитно    мода    рецепти    Свят   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.