Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

.eu вече поддържа всички езици на ЕС

.eu вече поддържа всички езици на ЕС 15.12.2009
Всички специални символи от националните азбуки са възможни


Домейнът .eu вече поддържа всички официални езици на европейския съюз, съобщиха от прес-службата на EURid – организацията, която поддържа .eu.

Жителите на страните от ЕС вече могат да регистрират домейн-име в областта .eu използвайки символи от латиницата, кирилицата и гръцката азбука. Те могат да регистрират имена, съдържащи например полското ł, испанското ñ, датското ø, френското é, българското л и гръцкото θ.
Интернационализираните домейн имена дават възможност на хората да покажат тeхните национални корени, както и тяхната европейска идентичност в интернет, - каза Марк Ван Весемаел, генерален мениджър в EURid. - Това е чудесна възможност за фирми и частни лица да популяризират съответно своята търговска марка и имена на родния си език с уеб адрес в .еu”.
Дали градът Букурещ ще използва București.eu? Дали Оланд ще използва Åland.eu? Това остава да се види. Всички домейн имена .eu, вкл. интернационализирани домейн имена, ще са достъпни на принципа на предимство на по-рано получената заявка. Ето защо хората, които искат интернационализирано домейн име в .eu, трябва да действат бързо, за да да получат домейн името, което желаят.
technews.bg

Етикети
EU    домейни    електроника    Интернет    Компютри    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.