Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Първата 4G / LTE мрежа за пренос на много големи обеми данни заработи в Стокхолм

Първата 4G / LTE мрежа за пренос на много големи обеми данни заработи в Стокхолм 15.12.2009
Услугата позволява изпращане и получаване на HD видео


Първата и най-голяма в света комерсиална 4G услуга бе пусната от TeliaSonera и Ericsson в Стокхолм. Стартът бе даден по-рано от планираното, а покритието на мрежата е най-мащабното към момента, съобщиха от шведската компания.

LTE е следващото поколение мобилна комуникационна технология, разработена за пренос на много големи обеми данни при възможно най-голямо пестене на разход и енергия. Безжичната скорост е съизмерима с тази в оптична мрежа и позволява изпращане и получаване на HD видео.

Благодарение на намалената латентност, потребителите могат да се възползват безпроблемно от каквато и да е онлайн услуга в движение, вкл. HD видео, мрежови игри и много други приложения.

"От днес настъпва нова ера в мобилните широколентови технологии. Скоростите при LTE предоставят на потребителя абсолютно безпроблемен широколентов достъп", заяви развълнуваният Карл-Хенрих Сванберг, президент и CEO на Ericsson.

TeliaSonera е първият оператор в света, който предлага на клиентите си 4G услуги. LTE мрежата е разположена в центъра на Стокхолм и е най-голямата до момента от този род. Потребителите имат достъп до 4G услугите чрез LTE донгли на Samsung.

 

technews.bg

Етикети
GSM    HDTV     HSDPA    HSPA    LCD    Linux    LTE     smartfon    Symbian    електроника    Интернет    Компютри    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.