Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Скандинавците влизат в ерата на 4G

Скандинавците влизат в ерата на 4G 2.02.2010

 Скандинавските страни възприемат ускорено безжичните комуникации от четвърто поколениe. В 25-те най-големи общини в Швеция, както и в 4-те най-големи общини в Норвегия, в това число Осло, ще бъде осигурено 4G покритие през настоящата година.

Компанията Ericsson изгражда национални 4G/LTE мрежи за оператора TeliaSonera, съобщиха от шведската компания, която е избрана за ексклузивен доставчик на единна опорна мрежа и LTE достъп за скандинавските и прибалтийските държави.

Широколентовата безжична мрежа от следващо поколение ще осигури достъп до интерактивни услуги, интернет връзка в реално време, онлайн игри и видеоконференции.

Скандинавският регион традиционно е водещ в развитието на телекомуникациите. Ползването на мобилни широколентови услуги в северните страни на Европа расте лавинообразно.

"Нашите клиенти са първите в света, които ще се възползват от 4G услуги за масова употреба", отбелязва Ларс Класон, старши вицепрезидент и главен технически директор в отдела за мобилни услуги в TeliaSonera.

Наскоро операторът пусна първата и най-голяма в света LTE услуга в Стокхолм, базирана на оборудване на Ericsson. Шведският телеком доставчик има договори за комерсиална LTE мрежа с няколко големи оператора - Verizon Wireless и MetroPCS  в САЩ, NTT DoCoMo в Япония и TeliaSonera в Швеция.

LTE технологията за мобилна комуникация от следващо поколение дава възможност за бърз пренос на огромно количество данни по ефикасен и ценовоефективен начин и при оптимално използване на честотния спектър.

Увеличената скорост и намаленото забавяне позволяват на потребителите да ползват безпроблемно и в движение всяка налична онлайн услуга – интернет в реално време, онлайн игри, работа в социални мрежи и видео конферентна връзка. Очаква се LTE технологията да задоволи и изискванията на високотехнологичните интернет приложения на бъдещето.

Източник: technews.bg

Етикети
GSM    HDTV     HSDPA    HSPA    LCD    LTE     smartfon    електроника    Интернет    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.