Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Google ще тества собствена FTTH мрежа

Google ще тества собствена FTTH мрежа 11.02.2010

 МонокултуратаGoogle продължава да се разгръща, като най-новото попълнение в арсеналана мега-корпорацията е проект за изграждане на собствена FTTH мрежа –оптика до дома. Сега интернет доставчиците могат доста сериозно да сепитат дали Google не е вълкът в кошарата на ISP-тата.

Високоскоростнаташироколентова мрежа ще се изгражда в малък брой „тестови локации“ вСАЩ. Интернет гигантът обещава, че тя ще осигурява скорости от порядъкана 1 Gbps. Това е десетки пъти повече в сравнение с бързите връзки,които повечето американци имат днес по кабел, DSL или оптика. Тъй катоповечето връзки са със скорости от 3 до 20 мегабита, то е видно, чемрежата на Google ще осигурява стотици пъти повече.
Компанията смята да предложи услуга на конкурентна цена за около 50 000 жители, а в перспектива – за около 500 хиляди жители.
Всичкипредставители на корпорацията са категорични, че това е само„експеримент“. Целта му е да се види какви бъдещи приложения от новопоколение има смисъл да се разработват за такива високоскоростни мрежи.
Googleпредвижда тестове на системи, които да позволят на потребителите даизтеглят един пълнометражен филм с висока резолюция за не повече от петминути. Мрежата ще позволи на малките клиники в селски райони даизпращат 3D медицински изображения през интернет до висококвалифицираниспециалисти от големите специализирани медицински центрове. Ученицитепък ще могат да да си помагат заедно с други деца от различни части насвета, а защо не и да гледат 3D от лекции в учебни центрове от другиякрай на света.
Целтани е да тестваме новите технологии и да направим сметка какви видовеприложения могат да работят на база на тези огромни канали“, казваРичард Уит, съветник в Google по въпросите на телекомуникациите имедиите.
Googleобещава да поддържа мрежата така, че да осигурява достъп и на другидоставчици, давайки на потребителите избор между различни доставчици.Управлението ще е открито, прозрачно, без поставяне в неравностойноположение.
Замомента Google е обявила „заявка за информация“, така че да узнае коиса заинтересованите общности, които биха искали да се включат вексперимента. Реакциите на местните власти ще са от голямо значение.По-късно през годината Google ще обяви къде ще гради FTTH мрежата.
 
Източник: technews.bg

Етикети
GSM    HDTV     HSDPA    HSPA    LTE     smartfon    Symbian    електроника    Интернет    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.