Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Buzz-вай! Google срещу Facebook – начало на войната...

Buzz-вай! Google срещу Facebook – начало на войната... 17.02.2010

 Вечене е новина за никого, че Google влизат в играта с новата си социалнамрежа Buzz. Ако имаш поща в Gmail, просто няма начин да не си гозабелязал.

Още на пръв поглед личи, че става дума за нов вид Web 2 продукт – пореден и особено амбициозен конкурент на властелина Facebook.

Приликите между двата са много, но продуктът на Google ечувствително по-изчистен и на практика представлява Facebook безприложенията от рода на “Как щеше да се казваш, ако си куче?”, ферми,аквариуми, мафии и т.н.

В Buzz хората споделят различна информация, като акцентът е върху реалния живот и минимализма.

За да ползвате услугата, е задължително да имате поща в gmail.com.Не се знае дали това ще остане единственият начин за Buzz-ване, нозасега е така.

След като вече си имате акаунт, до Google Buzz се стига много лесно.Той няма да натоварва вашата пощенска кутия, тъй като всичко от негоотива в отделна категория, в която можете да отидете през линка точнопод Inbox.

Отваряйки Buzz, пред вас се открива познатият изчистен стил на Google, в който всяко малко нещо има голямо значение.

Първото, което се набива на очи е, че вероятно вече имате доста хора, които са ви приятелиили по-точно казано - такива, които следят вашата дейност (като вTwitter). Причината за това е бързата интеграция на системата къмакаунтите на всички останали потребители на Gmail, с които някога стеси писали. Разбира се, лесно можете да настроите акаунта си и даконтролирате кой какво да вижда.

Второто, което можете да направите, преди да започнете да използвате Buzz, е да настроите връзките му с различните сайтове.Не е задължително, но ако имате профили в тях, информацията може да сетегли в Buzz-профила ви автоматично. Уникално лесно е споделянето навсякакво съдържание от Flickr, Twitter, Picasa Web, YouTube, Blogger...

Подобно на Facebook, и тук имате поле, в което можете да поставитебързо и лесно някоя своя мисъл, линк към страница, снимка, видео ивъобще всичко, за което можете да се сетите.

Под профила, на стартовата страница е и стената, накоято можете да следите активността на своите приятели. Всичко енаправено приятно и интуитивно, лесно можете да престанете да следитенякой, да споделяте информация само с част от своите контакти и т.н..

Тук са добре познатите функции към всяка публикация на ваш приятел – да оставите коментар, да харесате това, което той е написал или да го препратите през пощата си.

Интересна е възможността да следите публикациите и на хора, които на практика не познавате - контакти на ваши приятели.

Добри думи могат да се кажат и за интеграцията на новата услуга смобилни устройства. Улеснено е споделянето на снимки, направени стелефон, новини, които се случват пред него, всякакви други материали.

Изобщо, Buzz е опростена до съвършенство социална мрежа, която явноще мери сили с вече наложените лидери на пазара. Вече се носят слухове,че Google ще отнесе обратния удар, защото Facebook разработват поща...

Автор: Светлин Желев 

Източник: avtora.com

Етикети
GSM    HSDPA    LCD    LTE     smartfon    електроника    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.