Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

SIM карта превръща телефона в Wi-Fi точка

SIM карта превръща телефона в Wi-Fi точка 20.02.2010

 Първата в света симкарта с интегрирана поддръжка на Wi-Fi вече е факт. Разработката е делона компанията Sagem Orga и испанския телеком Telefonica.

SIMFiпредставлява USIM-карта за мобилни телефони с поддръжка на мрежовивръзки от трето поколение (3G). Картата с капацитет до 1 GB служи несамо за идентифициране на абоната и съхраняване на параметрите намрежата, но и като памет за потребителско съдържание.

SIMFiпревръща мобилния 3G телефон в точка за достъп до безжични мрежи Wi-Fi.Към такава точка могат да бъдат включени лаптопи и нетбуци, с целдостъп до интернет. Картата съдържа всичко необходимо за установяванена безпроблемна безжична връзка, твърдят разработчиците.
Иновационниятпродукт ще бъде показан на световния мобилен конгрес в Барселона, койтозапочва в понеделник, 15 февруари. Засега не са известни датата запускане на пазара и цената на картата.
 
Източник: technews.bg

Етикети
GSM    HDTV     HSDPA    HSPA    LCD    LTE     smartfon    Symbian    USB    електроника    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.