Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Intel пусна три пъти по-бърз процесор Xeon

Intel пусна три пъти по-бърз процесор Xeon 1.04.2010

 Intel обяви най-големия скок в производителността на своя процесор Xeon. Новият чип е средно 3 пъти по-бърз в широк диапазон от индустриални тестове. Машина с Xeon 7500 ще може да замести 20 едноядрени сървъра, твърди компанията.

Чипът се явява кулминационна точка на прехода към архитектурата Nehalem.В продължение на близо 3 месеца Intel въведе новите си процесори за PC,лаптопи и сървъри, с увеличена енергийната ефективност и скорост и с множество нови характеристики, които правят компютрите по-интелигентни инадеждни.

Серията процесори Xeon 7500 имат три пъти по-висока средна производителност от тази на Xeon 7400, според корпоративните бенчмарк тестове. Intel твърди, че ИТ мениджърите могат да консолидират до 20 по-стари, едно- и четирипроцесорни сървъра в един-единствен, на базата на Xeon 7500, който ще предложи същото ниво на производителност. Така щесе намалят и с до 92% разходите за енергия, охлаждане и лицензиране.

Потребителите на критични приложения ще се възползват от над 20 нови характеристики, които подобряват надеждността, достъпността и възможностите за обслужване (RAS). Например, това е първият процесор Xeon с MCA (Machine Check Architecture) Recovery – характеристика, коятопозволява на силиция да работи заедно с операционната система за възстановяване от иначе фатални грешки на системата.

Xeon 7500 предлага и уникални възможности за надграждане чрез модулни „блокове”, благодарение на технологията Intel QuickPath Technology (QPI). Чрез нея могат да бъдат изградени ценово-ефективни сървъри с 8 до256 процесора и поддръжка на 16 терабайта памет за нуждите на финансовианализи, цифрови прогнози за времето и геномни вериги.

Серията Xeon 7500 отговаря на набиращата скорост тенденция към виртуализация на ресурсите. С до осем пъти по-голяма широчина на лентатана паметта, в сравнение с Xeon 7400, и четири пъти по-голям капацитет на паметта, новият процесор може да поддържа един терабайт памет в платформа с четири сокета. Технологията Intel Virtualization Technologies позволява миграция на живо за всички платформи, базирани наIntel Core микроархитектура, осигурявайки по този начин защита на инвестициите.

Xeon 7500 се предлага във версии с четири, шест и осем ядра, с двойно повече нишки, благодарение на технологията Intel Hyper-Threading. Серията Xeon 6500 пък се явява бюджетноориентирано решение за сървъри с два чипа, които изискват голяма памет.

На базата на Xeon 7500 производителите могат да изграждат четирипроцесорни системи с до 32 ядра и 64 нишки за платформа, както и осeмпроцесорни с до 64 ядра и 128 нишки за платформа. Честотите на процесорите достигат 2.66 GHz, а смарт кеш паметта - до 24 MB. Нивата натоплинна енергия (TDP) варират от 95 вата до 130 вата.

Източник: technews.bg

Етикети
Symbian    домейни    електроника    Компютри    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.