Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Германия съди Фейсбук заради лични данни

Германия съди Фейсбук заради лични данни 8.07.2010

Германската служба за защита на личните данни съобщи, че е завела дело срещу компанията администратор на Фейсбук по обвинение, че събира исъхранява лични данни на хора, които не използват интернет мрежата за социални контакти.

Според нас съхраняването на данни на трети страни, без те да използват мрежата, противоречи на законите за защита на личните данни, заяви Йоханес Каспар, директор на хамбургската централа на Федералната служба за защита на личните данни, цитиран от Асошиейтед прес.

До 11 август Фейсбук трябва да предостави официален отговор на обвиненията. От съдържанието на този отговор ще зависи какви
мерки щебъдат предприети след това, посочва БТА.

Законодателството, отнасящо се до защитата на личните данни в Германия, е сред най-строгите в целия свят и подробно урежда кой, колко икакви лични данни може да използва и съхранява. Обвинението срещу Фейсбук се гради върху схващането, че списъкът с адреси на електронната поща на всеки един от потребителите на социалната мрежа е видим за хората, с които той контактува.

Едва през април Фейсбук промени набора от индивидуални настройки, чрез които може да се забрани достъпът до списъка с адреси.

Според Каспар адресите, съхранени в мрежата преди тази дата, не са изтрити и се използват за маркетингови цели. Делото срещу Фейсбук било заведено след оплаквания на много хора, които непрекъснато получавали различни предложения от Фейсбук, без никога да са влизали в сайта на мрежата.

 

Източник: standartnews.com

Етикети
EU    домейни    електроника    Интернет    Компютри    технологии    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.