Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

3 завода правят ел. коли у нас. 4500 колонки за зареждане до край на 2011г. в региона

3 завода правят ел. коли у нас. 4500 колонки за зареждане до край на 2011г. в региона  17.11.2010

Три завода у нас ще произвеждат електрически коли. Това съобщи шефът на дирекция "Икономическа политика" в Министерството на икономиката Юлиан Николов.

Първият проект е в Стара Загора, където производството ще започне следващата година, като капацитетът на предприятието ще бъде 5000 автомобила годишно. По-голямата част от тях ще бъдат за износ, но се надяваме някои да се продават и в България, каза Николов.

Интерес за разкриване на друг завод за електроавтомобили има и в Пловдив. Там кандидат-инвеститорът е руска компания, която има достъп докосмически разработки. В този завод се предвижда да бъдат произвеждани напълно електрически маршрутни таксита и автобуси, които да се използватза нуждите на градския транспорт в страната.

Третата база за производство на електроавтомобили е заводът на "Литекс Моторс", който следващата пролет трябва да започне производството на автомобили от китайската марка Great Wall. На по-късенетап се предвижда някои от моделите, които ще се произвеждат в Ловеч, да бъдат оборудвани с електрически двигатели.

До 2020 г. в Европа ще се карат между 6 и 15 млн. електроколи, а до края на 2011 г. те ще бъдат поне 2 млн, съобщи Николов.

Днес беше представена системата от зарядни станции за електроавтомобили Charger Point на компанията "Фул Чарджър България". Замомента у нас има само 3 колонки, но до края на 2011 г. в Турция, Гърция, България и Румъния те ще бъдат 4500 и собствениците на такива коли ще могат свободно да пътуват в региона. Очаква се от 2011 г. да имамасово производство на ел.коли и ще трябват зарядни станции, каза Марк Букер от централата на Full Charger в Париж.

Кристиан Костурков

 

Източник: standartnews.com

Етикети
EU    бензин    България    екология    електромобили    електроника    коли    технологии    ток   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.