Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Adidas не може да продава обувки от кенгуру в Калифорния

22.05.2009

Върховният съд на Калифорния забрани на производителя на спортни стоки Adidas („Адидас”) да продава в Калифорния обувки, направени от кожа на кенгуру, отменяйки решение на по-ниска съдебна инстанция, предаде днес Ройтерс.

Законът в Калифорния не позволява стоки, произведени от кожа на кенгуру, да бъдат продавани или внасяни в щата, но според подадения от Adidas иск това противоречи на целите на Американския закон за застрашените от изчезване видове, който пък подкрепя австралийските усилия за контрол над кенгуруто. Нарастващата популация на подскачащите двуутробни бозайници се е превърнала в проблем за Австралия.

Говорител на Adidas съобщи, че компанията се надява крайният изход от спора да бъде в нейна полза, но не уточни подробности. Допълнителни факти по случая ще бъдат отнесени до апелативния съд.Междувременно закон, който ще отмени забраната в Калифорния, си проправя път през законодателния орган на щата."Въпреки че производството на обувки от кожа на кенгуру е всеобща практика в Adidas, компанията не посяга на застрашени от изчезване видове кенгура", заяви говорителят на Адидас Андреа Корсо.

 

dariknews.bg

Етикети
Бизнес    България    мода    обувки    производител   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.