Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Берлускони е най-богатият политик в Италия

Берлускони е най-богатият политик в Италия 29.03.2011

Италианският премиер Силвио Берлускони е най-богатият политик на Апенините, като за 2009 година той е декларирал 40,89 милиона евро, според оповестената му данъчна декларация, предаде Франс прес.

За предходната година медийният магнат е декларирал 23,05 милиона евро.

За първи път в графата за семейно положение италианският премиер посочва "разделен", след като през 2009 година започна процедура за развод със съпругата си Вероника Ларио, която го обвинява в извънбрачни връзки.

На второ място по богатство сред италианските полиците с огромна разлика от 40 милиона евро се нарежда бившият му съюзник и настоящ противник Джанфранко Фини, който е председател на камарата на депутатите и е декларирал 186 563 евро. Той е следван от лидера на центристкия Съюз за Италия (Alleanza per l'Italia - ApI) Франческо Рутели, който е декларирал 182 000 евро.

Според годишната класация на списание "Форбс" Силвио Берлускони е трети по богатство в Италия със 7,8 милиарда долара, допълва БТА. На първо място е собственикът на Нутела (Nutella) Микеле Фереро с 18 милиарда евро, а на второ място е собственикът на Луксотика (Luxottica) Леонардо дел Векио с 11 милиарда долара.

 

Източник: dariknews.bg

Етикети
EU    банки    Берлускони     Бизнес    долари     пари   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.