Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Гулит наказа Благо заради пост

Гулит наказа Благо заради пост 12.04.2011

Българският национал Благой Георгиев остана резерва при нулевото равенство на неговия Терек Грозни като гост на Спартак Москва в среща от 4-тия кръг на руското футболно първенство. Двата тима не съумяха да отбележат попадение в мача, а Георгиев не влезе в игра и изгледа мача от резервната скамейка.

Така наставникът на Терек Рууд Гулит спази обещанието си да не пуска в игра Благо, докато той спазва Великденските пости и не се храни по предписаната от лекарския щаб диета. След хикса и двата състава имат актив от 4 точки и се намират в дъното на таблицата, макар и в ранен етап от развитието на шампионата на Русия. Благой Георгиев е в сериозен конфликт с треньора си в Терек - Рууд Гулит, разкри руската преса.

Причината за напрежението е желанието на българина да се придържа строго към Великденския пост. Холандският специалист обаче е категорично против и е заплашил халфа да забрави за място в титулярния състав, докато се придържа към ограниченията на християнския канон. Според медиите Гулит е поставил ултиматума си преди последния кръг в руската Премиерлига.

Тогава Благо остана на пейката срещу Том, но все пак влезе в игра в 73-тата минута. Контрастът е явен в сравнение с предишните два мача с шампиона Зенит и Рубин, в които халфът ни бе титуляр и се представи на добро ниво. Както е известно, Благой Георгиев многократно е заявявал, че е силно вярваш християнин. Фактът, че пости е известен на шефовете в Терек от самото начало на престоя му там, но досега проблеми не е имало. Лично готвачът на отбора е изготвил специално меню на българина за 7-те седмици на великденското пречистване.

Именно така Гулит е разбрал, че Благо пости. Холандецът остава твърд в линията си спрямо българина. Вчера Благо остана на пейката и в контролата срещу Шексна (Череповец), но все пак влезе като резерва през второто полувреме.

Източник: novsport.com

Етикети
Благой Георгиев    Спорт    Футбол   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.