Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Силви Вартан дарява 72 000 евро на България

Силви Вартан дарява 72 000 евро на България 25.05.2011

Прочутата френска певица и актриса с български корен Силви Вартан ще дари 72 хиляди евро на родни болници и родилни домове. Парите Силви е спечелила след благотворителна игра във френското издание на „Стани богат”, стана ясно от разговор на журналиста Георги Тошев със звездата в ефира на bTV.

Вартан приела поканата за участие в шоуто единствено защото изданието е било благотворителноМаксималната сума, която може да спечели участник, е един милион евро. Пред хората от екипа на шоуто Вартан обявила, че независимо до каква сума стигне, тя ще дари парите по сметката на асоциацията си „Силви Вартан за България”.Журналистът Георги Тошев припомни,че животът на френската певица е бил изключително драматичен. „Семейството й напуска България, докато Силви е дете.

Тя никога повече не вижда своите баба и дядо. Българката се връща у нас едва през 1990 година”, допълни Тошев. През последните 20 години Силви Вартан помага безвъзмездно на България чрез своята организация. Всяка година тя оставя в страната ни по 60-70 хиляди евро за медицинска апаратура, култура.

Болница Шейново е сред дотираните от нея.Една от първите песни, които младата българка записва, когато става звезда във Франция, се казва „Марица”. Композицията е вдъхновена от раздялата на Силви с родните местаПо ирония на съдбата тогавашната комунистическа власт анатемосва тази песен.

Именно с „Марица” снощи Вартан закри първото от поредица събития в Европа срещу тоталитаризма - концерт в катедралата „Свети сент Луи” в сърцето на Париж. Темата е „Студената война”, а проявата е под надслов „От Сена до Марица”.

 

 

 

Източник: monitor.bg

Етикети
благотворителност    България    звезди    изкуство    личности    музика    певци    свобода   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.