Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

115 автора в поетичен конкурс на "Яворови дни" в Поморие

115 автора в поетичен конкурс на 7.07.2011
115 автора от цялата страна с над 700 творби ще участват в националния конкурс за поезия „От заник слънце озарени, алеят морски ширини" в Поморие. В края на миналата седмица изтече срокът, в който желаещите да мерят пера в рамките на традиционните Яворови дни, можеха да изпратят своите текстове. Със задачата да подберат най-стойностните сред тях са се заели „щастливата и лекомислена" поетеса Маргарита Петкова, нежният лирик Ваньо Вълчев и един от стожерите на литературата в Поморие- Петя Казакова.

Поетичната надпревара не е единствена, която събира в Поморие творци с желание за
изява. Над 40 индивидуални и групови изпълнители са се записали за участие в Националния рецитал- конкурс по творби на Яворов за любители. И тази година трите празнични дни обещават да бъдат наситени и привлекателни за зрителя, жаден за културни преживявания край морето.

Официалният старт Яворови дни - 2011 ще бъде даден на 14 юли от 19 часа със заупокойна молитва в памет на големия Пейо Яворов. По традиция след това почитателите на поета ще се поклонят пред неговия паметник, където слово ще изнесе професорът по българска литература от Софийския университет - Валери Стефанов.

Източник: dariknews.bg

Етикети
България    изкуство    култура   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.