Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

С Love.net тръгва сайт за онлайн БГ филми за 1,20 евро

С Love.net тръгва сайт за онлайн БГ филми за 1,20 евро 17.11.2011

Българският филм Love.net вече може да се гледа в интернет. Продуцентите му от "Мирамар филм" откриват на 18 ноември сайт, който ще предлага хита с Христо Шопов, Лилия Маравиля и Диляна Попова срещу 2,40 лв.

Тази услуга, популярна по света, се прави за първи път в България. Срещу таксата от 2,40 лв. всеки може да вземе под наем филма и да го има на разположение за гледане онлайн в продължение на 12 часа.

Сайтът ще се казва http://netcinema.bg/

Между мотивите на създателите на сайта на първо място е големият интерес към Love.net който е най-гледаният филм за 2011 г., събрал над 203 000 зрители досега. Дори сред холивудските хитове само последната серия на "Карибски пирати" надбягва Love.net с 212 000 зрители. Така се стига до сензационния факт - български филм да се конкурира успешно с холивудски блокбастър. "Ако е успешна инициативата, ще я предлагаме и на колегите ни - казва Джевелеков. - Особено доволни ще бъдат българските имигранти по света, сред които има голям глад за български филми. Ще можем да качваме стари продукции, за които те си спомнят с умиление. Мен са ме питали дали нося дискове с филми като "Вчера", "Момчето си отива", "Хан Аспарух", "Оркестър без име", филмите с Тодор Колев."

"И в България мнозина зрители нямат възможност да видят Love.net в кината - допълва Матей Константинов. - Те постоянно задават въпроси как могат да получат достъп до него. Установихме, че селищата с имена, в които има думата "град", нямат кина. Доскоро нямаше нито едно кино по протежение на културния бряг на Дунав от Видин до Силистра. От миналата година има едно-единствено кино - в Русе. В Западна България, на юг, в Тракия, Странджа няма кино! Последното кино след Пловдив до границата с Турция е в Стара Загора.

Дори на официалния фейсбук профил на филма често се задава въпросът "Откъде мога да го дръпна?". Като че ли това е нещо съвсем редно и нормално." Софтуерът и дизайнът на netcinema.bg са разработени по модела на световни сайтове за отдаване под наем и продажба на филми. Гледането става в реално време, със "стрийминг", кйто позволява да се спира, връща и гледа повторно през целия период от 12 часа.

Предлагат се всички основни възможности за разплащане - чрез есемес, кредитни и дебитни карти, системите e-pay и paypal. Може да се избира и между високо и по-ниско качество на видеото в зависимост от интернет връзката на потребителя. Сайтът предлага и допълнителен бонус: новият клип на песента на D2 Cherry Tree, която беше включена в саундтрака на филма, може да бъде видян в 3D формат. Видеоклипът е сниман от Илиян Джевелеков.

Дали някой може да се изхитри и да запише филма в неговите позволени 12 часа и след това да го разпространи?Видеото, подадено към всеки отделен потребител, е маркирано с уникален кодов номер и може да бъде проследено. Въпреки всичко, допускат продуцентите от "Мирамар", е възможно филмът да бъде качен в пиратските сайтове.

Те призовават собствениците на торентите да направят изключение за българските филми. Да не става както при пускането на ДЗИФТ (също продуциран от "Мирамар филм"), който за една нощ е свален 80 хил. пъти."Вече твърде дълго време крадем интелектуален труд с удобното оправдание, че дори да искаме да платим, продуктът не е достъпен - казва Матей Константинов. - Сега имаме възможност само срещу едно евро да гледаме високо качество и да спим спокойно, че не сме престъпили закона."

Зад инициативата за онлайн дистрибуция на Lоve.net стоят институциите, които са пряко ощетени от кражбата на интелектуален труд - Министерството на културата и Националният филмов център. Министерството на външните работи също подкрепя инициативата, като подпомага разпространението на информацията за новата платформа до всички българи, независимо от това в коя точка на света се намират.

Медийни партньори на инициативата са cinefish.com, сп. "Програмата", bgnes.com, webcafe.bg, сп. "Хай клуб", кино "Арена", elmaz.com, gepime.com, romans.com, в."24 часа", в."168 часа", в. Bulgarian Flame, в. Bg-voice.

Източник: 24chasa.bg

Етикети
HDTV     България    изкуство    Интернет    Любопитно    филми   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.