Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Софи Маринова представя България на Евровизия

Софи Маринова представя България на Евровизия 1.03.2012

Ромският славей Софи Маринова спечели българския финал за участие в конкурса Евровизия, който ще се проведе през май в Баку, Азербайджан. Първият полуфинал ще бъде на 22-и май, вторият на 24-и май, а финалът ще се проведе на 26-и май 2012г.

Ромската Лили Иванова спечели измежду 12 финалисти, като пребори основния си конкурент ДесиСлава, както и Група New 5, Ивайло Колев, Стелияна Христова, Симона Сиванио, Група Go Week, Цветелин Атанасов – Елвиса, Тодор Гаджалов, Светозар Христов, Рене Ранев и Вяра Панталеева.

Хит №1 на Софи "Love Unlimited" събра 12 точки, като бе подкрепен с 6910 есемеса. Парчето на Десислава пък остана на второ място с 10 точки и 3730 есемеса.

"Помислих си, че пак ще ме излъжат и родата не е купила достатъчно ваучери, за да гласуват. Много съм щастлива. Искам да благодаря на сина ми Лоренцо. Той каза: мамо, Господ е с теб", бяха първите думи на развълнуваната Софи Маринова.

Вотът бе определен от сбора между гласовете на зрителите и тези на Академията на "Българската песен на Евровизия 2012". Всяка композиция можеше да бъде подкрепена само с по един SMS от един телефонен номер.

В концерта, който се състоя в зала 1 на НДК, взеха участие още група Те, Графа, Нели Рангелова, Васил Найденов, Елица Тодорова и Стоян Янкулов и балет Дива. На сцената се качиха и специалните гости Anggun от Франция, Иви Адаму от Кипър, Кърт Калея от Малта и Солуна Самей от Дания. Те изпълниха песните, с които ще представят своите страни в Баку в края на май.

Водещи на шоуто в зала 1 на НДК бяха Миленита, Александър Сано - Среброто и Драго Драганов.

 

 

Източник: standartnews.com   

Етикети
България    звезди    изкуство    Любопитно    музика    певци   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.