Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Julio Iglesias - "1"

Julio Iglesias - 30.04.2012

Новият двоен студиен албум на Хулио Иглесиас (Julio Iglesias) съдържа 35 от най-емблематичните песни на "испанския Франк Синатра" с над 300 млн. продадени копия от записите си и Diamond Disc Award от Книгата с рекордите на Гинес, презаписани с нови аранжименти.

"1" излиза като двойна колекция - CD 1 съдържа най-големите англоезични хитове на звездата, докато CD 2 включва включва песни и евъргрийни на испански. Разпространява Virginia Records/ Sony Music Entertainment

Всеки артист с кариера, продължила повече от четири десетилетия, има много, което да разкаже за себе си, живота и изкуството, като в повечето случаи го прави с мъдростта, скромността и смирението, присъщи на великите личности. Това важи с пълна сила за Хулио Иглесиас (Julio Iglesias) – най-успешният испански изпълнител в историята с повече от 70 издадени албума на 14 езика в цял свят и над 300 млн. продадени копия от тях.

През юни 68-годишният музикант ще се завърне у нас за концерт в София, а междувременно на 23 април в България излезе неговият най-нов албум - "1" (разпространява Virginia Records/ Sony Music Entertainment). Именно това са двата основни повода за интервюто на Avtora.com с Хулио Иглесиас...

Avtora.com: Посетихте България за последен път през октомври 2010 година - какви спомени имате от концерта си тогава, от публиката и от страната ни?

Хулио Иглесиас: За мен беше прекрасно преживяване да се върна отново в София. Публиката беше невероятна. Любовта, която се излъчваше от нея, ме докосна толкова дълбоко...

Спомням си, че имаше три поколения в концертната зала. За всеки артист е привилегия да види хора на толкова различни възрасти да се радват на музиката му и да почувства, че страстта им към нея не е намаляла през годините.

.: Творчеството ви е огромно - най-големите ви хитове ли са любимите ви песни и кои от тях останаха извън албума "1"?

Хулио Иглесиас: "1" е нов студиен албум, не компилация. Специално за него презаписахме песните, които представят най-добре моята кариера, защото аз съм убеден, че в момента пея по-добре, отколкото преди години. Извън това, благодарение на новите технологии, сега звукът е модерен и много по-дълбок.

Не беше лесно да се вземе решение кои песни ще бъдат включени в албума "1" и кои ще оставим за Volume 2. Когато си бил на сцената в продължение на 44 години, всяка песен, която си записал, е като твоя рожба. Направихме своя избор на базата на това, което чувствахме към онзи момент. Но още песни ще бъдат издадени в бъдеще.

.: Записал сте много велики дуетни песни – можете ли да назовете няколко имена на артисти от новото поколение, с които бихте искали да си сътрудничите?

Хулио Иглесиас: Много бих се радвал да запиша дует със синовете си Енрике и Хулио младши, например, но всеки от нас има много натоварена програма и поради това е много сложно да се намери момент, който да е подходящ и за трима ни. Въпреки това аз съм сигурен, че в близко бъдеще ще го осъществим.

.: Синът Ви, Енрике, също е суперзвезда на съвременната музикална сцена. Какво е отношението ви към музикалната му кариера и по-конкретно към неговия имидж и стил?

Хулио Иглесиас: Енрике е шампион. Изключително съм горд от него, защото всичко, което е постигнал, е в резултат на неговия упорит труд, постоянство и вяра в собствените му възможности. Въпреки че е само на 37 години, той вече има дългогодишна кариера. Никой не се задържа на върха, ако не е достатъчно добър наистина.

.: Чувствате ли се изморен след толкова много години на сцената? Къде не сте бил никога досега, но много бихте искали да отидете?

Хулио Иглесиас: Чувствам се привилегирован за възможността да пътувам по цялото земно кълбо. Това не ме изморява, тъй като имам късмета да мога сам да определям кога да съм на сцената и кога да си взема няколко дни почивка.

Обичам турнетата. Когато хората ти дадат възможността да се завърнеш 20 години след последния си концерт, например, това означава, че не са те забравили, а това е най-ценната награда, която може да получи един артист.

.: Какво ви даде и какво ви взе славата?

Хулио Иглесиас: Славата ми даде възможността да срещна толкова прекрасни хора от цял свят и да науча толкова много неща. Винаги ще изпитвам благодарност за всичко, което съм получил в живота си - за всички хубави и не чак толкова хубави моменти. Те помагат на човек да израсне като личност и да стане по-силен.

.: В България много поп и рок музиканти смятат, че трябва да изпълняват песните си на английски и почти нямат записи на български. Вие на кой език предпочитате да пеете и на кой език "мислите" песните си?

Хулио Иглесиас: Аз съм испанец, така че където и да отида и на какъвто и език да изпълнявам музиката си, моите корени никога няма да се променят.

Смятам, че е много важно за един артист да изпълнява музика на майчиния си език, но също така на други езици. Това помага да достигнеш до повече хора и да комуникираш по-добре с тях.

.: Какво е отношението ви към съвременните тенденции в музиката? Смятате ли, че успехите на поп звезди като Кати Пери, Риана, Lady Gaga и пр. са заслужени? А на Адел?

Хулио Иглесиас: Музиката се промени много през последните няколко години. Някои стигат до върха по-лесно, защото има много повече канали за комуникация в наши дни, отколкото през 60-те, например, когато аз започвах кариерата си.

Новото поколение поп изпълнители е талантливо, но само онези, които работят наистина здраво, упорито и са истински отдадени, ще бъдат на върха и след 20 години.

.: Адел имаше сериозни проблеми с гласните си струни, въпреки че пее на голяма сцена сравнително отскоро. Вие как пазите гласа си и кое е по-важно – почивката или продължителното разпяване?

Хулио Иглесиас: Моят начин на живот е много дисциплиниран – плувам, разхождам се много, почивам и поддържам гласа си със специални упражнения, които му помагат да е силен и здрав. Репетициите са много важни, разбира се, но също така и почивката. Всичко е въпрос на баланс.

.: В младостта си сте учил право и сте играл футбол. Ако не бяхте станал музикант, каква би била професията ви? Адвокатска, спортна или нещо съвсем различно?

Хулио Иглесиас: На този етап от живота ми ми е много трудно да дам отговор на този въпрос. Не мога да си представя да правя нещо различно. Предполагам, че щях да съм адвокат, тъй като това учех навремето. Но съм толкова благодарен за това, че съм артист.

Източник: avtora.com

Етикети
звезди    Иглесиас    Любопитно    певци    Хулио Иглесиас   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.