Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

LG пусна четириядрен LTE смартфон Optimus G

LG пусна четириядрен LTE смартфон Optimus G 31.08.2012

LG пусна в продажба смартфона от висок клас Optimus G. Това е първото LTE устройство с четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro, който корейският производител ще използва и в смартфоните си занапред заедно с новото поколение графичен процесор Adreno 320.Snapdragon S4 Pro работи на честота 1,5GHz и използва технология Asynchronous Symmetric Multiprocessing (aSMP), която захранва с енергия отделните ядра самостоятелно и увеличава живота на  батерията. Графичният процесор Adreno 320 е три пъти по-бърз от Adreno 225, използван в по-ранни Snapdragon процесори, съобщи LG. Чипът подобрява изживяването при по-динамични игри и HD приложения. 

Optimus G прeдоставя 4,7-инчов екран WXGA True HD IPS+ с резолюция 1280x768 пиксела и плътност 320 ppi. Панелът Stripe RGB IPS е с пропорции 15:9. Пълното възпроизвеждане на стандартната цветова гама sRGB прави  реални образите на екрана на Optimus G.

В допълнение, смартфонът е снабден с новите LG Innotek и G2 Touch Hybrid Display сензорни панели. Благодарение на тях, екранът на смартфона е по-тънък и по-устойчив на повреди при изпускане. 

Батерията на Optimus G има повишен капацитет от 2100 милиамперчаса и се зарежда по-рядко. Нова технология удължава живота на батерията до 800 цикъла на зареждане, в сравнение с 500-те цикъла на стандартните батерии.  

Optimus G включва камера с висока резолюция - 13 мегапиксела и характеристики като Live Zooming (намаляване и увеличаване на картината при гледане на видео), Dual Screen Dual Play (показва не само образите от телефона на екрана на телевизора, но и позволява гледане на различно съдържание на отделните екрани),     QMemo (писане, рисуване или нахвърляне на бележки директно върху екрана с пръсти и бързо споделяне като прикачен файл или URL) и др.

Задният панел на устройството е покрит с фино, поляризирано стъкло, което му придава по-изтънчен вид. Лъскавият черен преден панел допълва цялостния външен вид. 

Optimus G разполага с 2 GB RAM памет и 32 GB вградена флаш памет, безжични модули Bluetooth 4.0 и Wi-Fi, порт USB2.0 и NFC. Има размери 131,9x68,9x8 мм и тежи 145 грама.

Смартфонът ще бъде пуснат първо в Япония съвместно с оператора NTT Docomo. Устройството ще се появи на южнокорейския пазар през септември, а след това ще излезе и на други пазари по света. 
 
 

Етикети
GSM    HDTV     LTE     smartfon    Компютри    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.