Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Може ли хъркането да ви убие?

Може ли хъркането да ви убие? 4.10.2012

Нарушенията на дишането по време на сън са в основата на сериозни медицински проблеми. Хъркането не бива да се подценява. Редица проучвания го сочат като виновник за дисбаланс в глюкозния толеранс и оттук развитие на диабет. Световната медицина го свързва с по-чести инсулти и инфаркти, както и проблеми с кръвното налягане.

Освен хъркане, през есента се обострят симтомите на затруднено носно дишане и полипи. Постоянно запушен нос, лошо обоняние, заглъхване на ушите, неспокоен сън са част от оплакванията, които споделяме със специалиста УНГ. Разбира се проблемите с дишането водят и до главоболие, отпадналост, трудна концентрация.

Ето какво споделя един от най-известните УНГ специалисти в България, проф. Д-р Румен Бенчев:

Затрудненото носно дишане може да е предизвикано от туморни образувания в носа, затова не бива да се неглижира 
Прегледът при специалист ще даде най-точна представа за причината на затрудненото носно дишане. То може да бъде предизвикано от разнообразни нарушения в областта на носа и околоносните кухини, вкл. полипи. Разбира се различните причини изискват и различно лечение.

Една от диагнозите може да е риносинуит - възпаление на лигавицата на носа и синусите. Натрупания секрет предизвиква смущения в дишането, болки, лош сън. Решението е възстановяване на вентилацията и дренажа на синусите. Друга причина могат да са полипи в носа. Те представляват подуване на лигавицата, което постепенно нараства и изпълва синусите и носа, причинявайки по този начин силно затруднено дишане.

Целта на лечението в Хил клиник е да възстанови проходимостта на отворите на синусите - чрез медикаменти или оперативно.

В клиниката разполагаме с най-модерна техника и при необходимост от оперативна намеса използваме ендоскопията. Това е най-щадящият пациента метод, който осигурява презицност в извършването на манипулацията и минимално травмиране на органите и тъканите. Процедурата има за цел да запази максимално неувредената лигавица. След ендоскопска операция пациентът се възстановява значително по-бързо и чувствително подобрява дишането си, често и обонянието и слуха си. 
Възможно е затрудненията в дишането да са причинени от злокачествени образувания, които да изискват спешна и животоспасяваща оперативна намеса. Затова прегледът при специалист е препоръчителен, когато пациентът има постоянен и сериозен проблем.

Що се отнася до лечение на хъркането можем да предложим уникална за страната лазерна процедура, която по безкръвен и безболезнен път се справя с проблема. СО2 лазерът е категорична алтернатива на класическите методи. Самата манипулация отнема 25 минути, без да се прибягва до пълна упойка, а резултатът е незабавно освобождаване от симптомите. Методът гарантира запазване на тембъра и минимализира риска и болката.

 

 

 


Проф. Румен Бенчев е оториноларинголог в Хил клиник, Председател на Българското национално сдружение по оториноларингология и хирургия на глава и шия и Председател на Софийското сдружение по оториноларингология. 

 

Прегледите при него се извършватслед предварително записване на час на тел. 02/439 31 31.

До 15 октомври 2012 в Хил клиник лечението на затруднено носно дишане и полипи е с 10% отстъпка.

 

 

Източник: 24chasa.bg        

Етикети
България    здраве    рецепти    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.