Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Януарски Яворови дни за 45-ти път в Чирпан

Януарски Яворови дни за 45-ти път в Чирпан 14.01.2013

Калин Донков е тазгодишният носител на голямата награда от Националния Яворов конкурс.

Традиционните поетични Яворови дни в родния му Чирпан ще започнат със запалване на огъня пред паметника на поета на 13 януари - неделя, от 17:00 часа. Слово за поета през тази година ще прочете Катя Зографова, директор на Националния литературен музей.
На 14 януари ще се проведе юбилейна научна конференция по повод 135-та годишнина от рождението на големия български лирик, домакин на дискусията ще бъде къща-музей "Пейо К. Яворов".

В изложбена зала "Георги Данчов - Зографина" ще се открие експозиция с платна по творби на Яворов, Павел Матев и Димитър Данаилов, дело на живописеца Владимир Кондарев.

На 15 януари ще бъде открита и изложба на Василия Стоилова и ще бъдат обявени резултатите от националния литературен конкурс "И ти си в мен, родино моя" и конкурса "Недорисуван свят" на името на Василия Стоилова. Предвидена е и премиера на книгата "Загадката Василия" от Явора Столова, където ще се вкючат Дони и Нети.

С какво ще се отличават от предходните 45-тите Яворови дни тази година, разказа Тодор Иванов, председател на Фондация "Яворов". 

 

 Източник: dariknews.bg     

Етикети
България    изкуство    култура    Любопитно    образование   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.