Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Galaxy S IV дебютира с множество иновации

Galaxy S IV дебютира с множество иновации 20.03.2013


Преди броени часове Samsung показа в Ню Йорк дългоочаквания смартфон Galaxy S IV. Новият флагман наследява изключително успешния модел Galaxy S III и се очаква да затвърди лидерската позиция на корейската компания на пазара за смартфони.
Galaxy S IV излиза на пазарите в 55 страни в началото на април в два цвята – черен и бял. 327 оператора ще продават новия смартфон, но цената все още не е обявена.
Както се очакваше, Galaxy S IV идва с впечатляващи хардруерни и софтуерни характеристики. Сред най-иновативните от тях са възможността за едновременно снимане с двете камери, скролиране и пауза чрез следене на очите и вграденият преводач на текст и глас.

5-инчовият екран поддържа Full HD резолюция 1920×1080 пиксела и е защитен със стъкло Gorilla Glass 3. Процесорът е четириядрен с тактова честота 1,9 GHz или осемядрен на 1,6 GHz.
Galaxy S IV тежи 130 грама и е дебел само 7,9 мм. Налични са две камери – задна с резолюция 13 мегапиксела и предна 2-мегапикселова. Смартфонът има 16/32/64 GB вътрешна флаш памет, която може да се разшири чрез MicroSD карти.
Устройството поддържа комуникации Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac, NFC (безжични комуникации с малък радиус на действие, използвани най-често за безконтактни плащания) и Bluetooth 4.0. Предвидени са акселерометър, барометър, жестов контрол и други датчици. Батерията има капацитет 2600 милиамперчаса.

Galaxy S4 работи под управление на операционна система Android 4.2.2 Jelly Bean. Потребителите на смартфона ще могат да използват едновременно и двете камери, вкл. и по време на видеоразговори (функция Dual View). Налична е също възможност за споделяне на съдържание между потребители без използване на Wi-Fi (функция Group Play).
Функцията S Health пък използва вграден сензор в Galaxy S IV за следене на здравни параметри по време на фитнес. Офлайн преводачът S Translator преобразува глас или текст в някои приложения, а S Voice Drive приема гласови команди по време на шофиране и увеличава размера на текста (функцията работи през Bluetooth).
При плейбек на видео, функцията Smart Pause въвежда пауза, ако потребителят откъсне поглед от екрана. Същата технология се задейства при скролиранe на уеб страници и имейли.
 

Етикети
GSM    HSDPA    smartfon    електроника    Интернет    Компютри    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.