Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Предстоящо регистриране на нови домейн имена

Предстоящо регистриране на нови домейн имена 29.06.2013

Световният интернет регулатор ICANN, чиято централа е в Калифорния, обяви, че е преодолял важен етап, откривайки пътя за регистриране на нови домейн имена до края на годината, предаде АФП.

Интернет корпорацията за присвоени имена и адреси (ICANN) въведе нови по-строги правила за фирмите, внесли заявления - съобщи Сайръс Намейзи, заместник-президент на независимата агенция, натоварена да регламентира на световно ниво имената на интернет домейните.

Кандидатите, например, ще трябва да потвърдят телефонния си номер и адреса си в срок от 15 дни.

Хората, присвоили си идентичност, или които имат съдебно минало, естествено, няма да искат да дадат името и адреса си, ако намеренията им не са почтени. Целта е да се прочистят гнилите ябълки, обясни той. Това според него е много сериозен и много важен етап към регистрация на нови домейни от първо генерично ниво (generic Top-Level domains), разширенията след точката на домейн името.

Сега ICANN проучва 1800 заявления за нови разширения, като се започне от най-общите като .shop (магазин) до най-специализиранете .motorcycles (мотоциклети).

Много заявления са подадени от големи компании като Епъл, Мицубиши, Ай Би Ем и естествено интернет гиганти като Гугъл, който е внесъл повече от 100, сред които .google, .Youtube ou .lol. Сега има 22 генерични разширения, като на .com и .net се пада лъвският пай, напомня БГНЕС.

Според ICANN разрастването на интернет с два милиарда потребители в света, от които половината в Азия, прави належащо регистрирането на нови домейн имена.

Първите нови разширения ще са на разположение през последното тримесечие на тази година, заяви Намейзи във видео, разпространено в мрежата.

 

Източник: dariknews.bg   

Етикети
домейни    електроника    Интернет    Компютри    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.