Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Опел ще бъде спасен

Опел ще бъде спасен 17.06.2009

Руските Сбербанк и ГАЗ влизат в Опел чрез австро-канадския концерн "Магна". Германското правителство, отделните провинции и Дженеръл моторъс решиха въпроса за бъдещето на европейския автомобилен концерн в полза на „Магна" и така спестиха обявяването на фалит.

Служителите на Опел в Германия не приемат с възторг новите собственици от Русия. Според постигнатото споразумение „Сбербанк" и автомобилният производител „ГАЗ" получават 35% от акциите. Дори германските министри на финансите и икономиката имат своите предубеждения и открито споделиха, че Федералната република, която осигурява преходното финансиране, поема голям риск.

Обаче чрез руските партньори на инвеститора „Магна" Опел получава още по-голям достъп до пазара в Русия и Източна Европа. След ВАЗ, който наскоро се свърза с Рено и Камаз, който възнамерява да се включи в Даймлер, групата ГАЗ е третият руски автопроизводител, който поема курс на запад.

За Германия е важно, че заводите на територията на Федералната република няма да пострадат от новото управление в Опел.


bnt.bg

Етикети
GM    Opel    Бизнес    долари     коли    Свят   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.