Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Кола харчи ток като ютия

Кола харчи ток като ютия 1.10.2013

Пловдив. Електромобил, който се зарежда в контакт и харчи ток колкото ютия, е хит на Международния технически панаир в Пловдив. Още първия ден на изложението интересът към коли, скутери и велосипеди на ток е огромен, похвалиха се организаторите. Те вече имат капарирани автомобили и до края на годината очакват десетки продажби.

Двуместната миникола, която стана хит вчера, е разположена на щанда на "Рено" и е от серията "Twizy". "Тежи 450 кг, 17 конски сили и се ползва само в градски условия. А батерията й се зарежда за 3 часа", обясни Данаил Славов от представителството на компанията. До края на годината колата започва да се внася в България. Цената е 19 000 лв. Автомобилът вдига до 80 км/ч. "С едно зареждане изминава от 80 до 100 км, като консумира 2 киловатчаса енергия. Това е равно на духалка или домакински уред, като най-важното е, че може да се зарежда в обикновен елконтакт", допълни Славов. И уточни, че от начина на шофиране зависи колко километра ще мине с едно зареждане. Колата има въздушна възглавница, блутут и хендсфрии.

Тя не заема много място при паркиране, защото двете й врати се отварят нагоре. "Интересът към електроколите, скутерите и велосипедите на ток ще става все по-голям, хората все още не са достатъчно информирани. В близкото бъдеще този начин на придвижване ще стане ежедневие. Правим сега инвестиции в бизнеса, но пазарът не е такъв, че да сме на печалба", обясни Иво Малинов, управител на фирма "Елмотив", София. Дружеството се занимава със сглобяване на електрически скутери и велосипеди.

Разходът им за 100 км движение е 60 ст., а цените от 1500 лева до 2600 лева. "На Запад елскутерите са много търсени", твърди Малинов. През изминалата година в Германия продали 20 000 броя със същите параметри, а в България 200. "Надявам се все повече да станем почитатели на превозването без вредни емисии, без миризма на изгорели газове и без проблеми с паркирането", допълни Малинов. От щанда на "Пежо" също представиха електрически скутер, който е с 2 батерии и с едно зареждане минава 60 км. На изложението "Автомобилен салон" са изложени 168 експоната, а пет от тях се представят за пръв път.

По време на изложението повечето коли се предлагат на лизинг с фиксирана лихва от 2,9%, както и с 10% отстъпка при покупка на място. Като един от най-скъпите и луксозни модели е "Ягуар Х - TYPE - S", който струва 207 309 лева, вдига 275 км/ч, предлага се на изплащане с първоначална 20% вноска. Хит за посетителите на панаира представя фирма от Италия, която е водеща в производството на реплики на американски коли от 60-те и 70-те години на миналия век. "Те са коли мечта, дават страхотни емоции", обяснява Иван Зманиото. На изложението бе показана "Кобра" от 60-те години, която вдига 250 км/ч, ауспухът й е страничен под вратите, а цената 50 000 евро.

 

 Източник: standartnews.com   

Етикети
F1    бензин    екология    електромобили    електроника    коли    технологии    ток   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.