Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Преброиха 393 села без телевизия

Преброиха 393 села без телевизия 4.10.2013

Триста деветдесет и три малки села от общо 5 289 селища в страната нямат цифрова ефирна телевизия в момента. Това съобщиха представители на фирмата, която е изградила мрежа от ефирни телевизионни и радиопредаватели - „ НУРТС България" АД, по време на заседание на Обществения съвет по цифрова телевизия.

337 от селата без цифрово ефирно покритие са с население под 200 жители. Около 100 000 човека живеят в тези райони, като към момента в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията не е постъпила информация от компетентните институции каква част от тези хора разчитат на ефирна телевизия и дали не приемат програми по алтернативен начин - чрез сателит или кабел.

Селищата с население над 2000 човека имат значително по-добро покритие с цифров ефирен сигнал отколкото преди 30 септември, когато се разпространяваше и аналогова ефирна телевизия, посочиха представителите на НУРТС. Програмите на БНТ и Нова телевизия например, стигат до много повече хора, отколкото преди.

Данните, представени от „НУРТС България" АД, следва да бъдат потвърдени официално от институцията, която контролира телекомуникационните предприятия - Комисията за регулиране на съобщенията. След като тя се произнесе, информацията ще бъде анализирана, за да бъдат предложени мерки за осигуряване на достъп до цифрова телевизия на хората от селата, които в момента нямат ефирен сигнал.

 

 Източник: 24chasa.bg  

 

Етикети
HDTV     България    електроника    политика    права    свобода    технологии    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.