Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

ГЕРБ предлага пълно електронно гласуване

ГЕРБ предлага пълно електронно гласуване 3.02.2014

ГЕРБ предлага пълно електронно гласуване в България и електронно гласуване на българите в чужбина. Това каза Данаил Кирилов от ГЕРБ на пресконференция.

„Ние афиширахме идеята за отделен многомандатен избирателен район за чужбина, без значение дали ще бъде 31 или 33 МИР.

Ние изхождаме от разбирането, че местното законодателство има дълг към нашите съграждани, и му е трудно да участват в изборния проецес. Затова от двете възможности ние разработихме и двата варианта - пълно електронно гласуване и електронно гласуване на българите в чужбина", каза Кирилов. 
По думите му, в новия кодекс се предлага един път гласуване с хартиени бюлетини, втори път експериментално машинно гласуване, което е в секционните избирателни комисии.

Ние ограничихме обема на електронното гласуване, за да покрием българските граждани в чужбина. В това предложение ние залагаме елемент на експерименталност.

Ние искаме да убедим българския избирател и общество, в това, че това е успешно, гарантирано и свободно гласуване, каза Кирилов.

Гласуването съдържа една сложност - секретните кодове. Ние сме предвидили специален режим, в който машината генерира въпросния случаен код и го запечатва в плик веднага, а ЦИК има задължение да изпрати писмото на адреса в чужбина, добави Кирилов.

 

Източник: 24chasa.bg  

Етикети
EU    България    електроника    избори    Интернет    Компютри    политика    права    свобода    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.