Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Стояна направи везна за ЧРД

Стояна направи везна за ЧРД 3.02.2015

Политици и театрали изпразниха два цветарски магазина заради Мутафова

Великата комедиантка празнува 93 със "Скакалци" в Сатирата

 

Стоянка Мутафова направи везна навръх 93-ия си рожден ден. След това танцува танго, а на репликата, изречена от Христо Гърбов "Старини, госпожа, старини", тя отвърна "А, много съм далеч от този момент". Всичко това се случи преди вечер в Сатирата, където великата комедиантка игра в "Скакалци" в компанията на "столичаните в повече". Преди представлението нейният продуцент и пръв приятел Любо Нейков поднесе на голямата дама колажа "Снежанка и седемте джуджета". Всяка поява и реплика на Мутафова под прожекторите бяха посрещнати с овации. Тя сипеше остроумия и каламбури и се заяждаше наред. По едно време се изнесе от екшъна на четири крака - пъргаво и вписано в драматургията на Ст. Л. Костов.

 

След финала на спектакъла, посветен на родната простотия в целия й блясък, настъпи истинската фаза на еуфорията. Всички станаха на крака, за да аплодират чудото, което скоро би трябвало да бъде вписано в Книгата с рекордите на Гинес. Десетки кошници с цветя и поздравления бяха поднесени от името на Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Христо Мутафчиев, шефове на трупи, кметове...

 

"Обожавам театъра. А тази сцена е моят живот. Чувствам се тук като в рая. Тя винаги е била най-добрата. Защото комедията не е достатъчна - сатирата е задължителна. Някога в древна Гърция Еврипид и Софокъл са измислили трагедията. Но идва Аристофан и налага сатирата, защото без нея нищо не истинско", беше категорична Стояна.

Евтим Милошев пък й поднесе торта с цилиндър. "Никой не може да накриви шапката на Стояна", разкодира продуцентът посланието. И шеговито добави: "Стояна има перфектни мерки - на 93 години, 70 от тях в театъра и киното, с 93 роли".

 

Източник: standartnews.com 

Етикети
звезди    изкуство    култура    личности   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.