Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Английската банка: Биткойн ще промени света

Английската банка: Биткойн ще промени света 27.02.2015

Валутите от рода на биткойн (Bitcoin) ще променят света радикално, както това направи интернет, според нов доклад на Английската централна банка, който анализира влиянието на цифровите валути върху икономиката. Ето защо банката разглежда възможността за създаване на собствена цифрова валута, която ще използва подобен на биткойн протокол.

Развитието на цифровите валути нагледно демонстрира възможността за сигурно предаване на пари от едно лице към друго, без да се ползват услугите на посредници, се отбелязва в документа. Изхождайки от това, Английската централна банка сериозно се замисля за създаване на собствена цифрова валута.

 

Създаването на подобни системи ще повлече след себе си и създаване на протокол за трансфер на пари през интернет – подобно на това, което направи навремето Тим Бърнърс-Лий за предаване на информацията през интернет, се казва в доклада на банката.

На пътя на цифровата валута стоят много въпросителни. Новата система трябва да реши всички проблеми със сигурността  на преводите и съхранението на парите – все още такива проблеми съществуват при биткойн и останалите криптовалути.

Освен това са необходими механизми за регулиране на новата криптовалута. 

 

Вместо пълната анонимност, която в момента е приоритет за цифровите валути, банките, които ги издават, трябва да могат да упражняват известен контрол над тях с цел проследяване на участниците и предотвратяване на прането на пари.

Друг въпрос е как цифровите валути ще повлияят на бизнеса на банките. Очаква се банките да загубят част от клиентите си, които повече няма да се нуждаят от посредник за извършване на финансови операции, заключава анализът на Английската централна банка.

 

Източник: technews.bg 

Етикети
EU    банки    Бизнес    Биткоин    долари     електроника    Интернет    пари    свобода    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.