Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Белгиецът Луврие от Дунарит сред акционерите на БТК?

Белгиецът Луврие от Дунарит сред акционерите на БТК? 19.03.2015

Пиер Луврие контролира компанията LIC 33, която обяви, че е новият акционер в БТК. Това става ясно от сайта на компанията. Според неофициална информация интернет страницата на LIC 33 е била създадена ден след като се разбра за сделката. Луврие е белгиец с руски паспорт и стана известен с това, че пое контрола над военните заводи Дунарит и Авионамс.

На сайта на LIC33 в раздели за проектите на компанията за България е записано „специалната ситуация в България”. В групата инвеститори от LIC 33 освен Луврие влизат още англичанинът Брус Бауър, украинецът Анатоли Кайро, и двама французи - Бертран Кавалие и Жан Жакобе.

Снощи LIC33 се представи като новия мажоритарен акционер в БТК. Компанията била група инвеститори от ЕС, които се специализират в работата на нововъзникващите пазари и с изпаднали в затруднено положение компании. В съобщението се казваше, че предишният собственик на телекома е продал активите си срещу ангажимента от страна на инвеститора да рефинансира всички дългове, които се оценяват на около 900 млн. евро.

LIC33 според съобщението вече полага усилия за преструктуриране на компанията, за да бъде стабилизирана.

Ето визитките на директорите на компанията, според информацията на сайта й:

Г-н Пиер Луврие, председател на управителния съвет, е инвеститор, който е специализирал в частен капитал в специално и затруднено положение в продължение на 15 години. Участвал е в множество сложни ситуации във Франция, Грузия, Русия, Белгия и Италия. Г-н Пиер Луврие е работил и за Accenture и Arthur D. Little.

Генерал Бертран Кавалие, старши съветник, е бивш старши служител на френската жандармерия, а сега специализира в икономическата сигурност. Генерал Кавалие е изправян пред специални ситуации по време на цялата си кариера и е отговорен, заедно със своя екип, за всички съдебни разследвания, свързани с инвестициите, направени от LIC33.

Г-н Жан Жакобе, старши съветник по независимостта, е преструктуриращ операциите специалист, с богат опит, който включва множество инвестиции с Investcorp. Г-н Жакобе е бивш изпълнителен директор Breguet, а преди това е бил главен оперативен директор на Patek Philippe. Той започва кариерата си в Procter & Gamble.

Брус Бауер, управляващ съдружник, е нов инвеститор на пазара, с повече от седем инвестиции на фонда в Източна Европа. Доскоро той беше съдружник на Verno Capital.

Бащата на генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев - Васил, е купил самолета, в който се возеше Цветан Василев допреди да се засели в чужбина, научи "24 часа".

Първоначално самолетът е бил собственост на лизинговата компания "Партнер лизинг", която е сред най-големите длъжници на КТБ, пише offnews.

Цветан Василев си е плащал редовно месечната вноска за лизинга до лятото.

Когато банкерът е спрял плащанията "Партнер лизинг" го е предложил на компанията "Агрохолд" на Васил Златев, уточни източникът на "24 часа".

Бащата на шефа на "Лукойл" е поискал да изплати остатъчната стойност, вместо да превежда месечни вноски.

Самолетът ще се ползва за чартърната програма на дружеството, баща и син Златеви няма да летят с него, уточни източникът на "24 часа".

 

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
банки    Бизнес    България    закон    МВР    Пирамида    политика    Съд    Темида   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.