Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

WhatsApp ще предложи скоро видеоразговори

WhatsApp ще предложи скоро видеоразговори 11.05.2015

Популярният месинджър WhatsApp излезе в уеб версия за браузъра Chrome. Тя се явява продължение на смартфона – браузърът копира разговорите и съобщенията от мобилното устройство, написа във фейсбук изпълнителният директор на компанията Ян Ким.

Потребителите на смартфони, които искат да се включват към услугата през своя уеб браузър, трябва да посетят адрес https://web.whatsapp.com, където се появява QR–код за сканиране с мобилното устройство с цел достъп до месинджъра.

Обновеният WhatsApp, който позволява включване към уеб версията, е достъпен за мобилни платформи Android, Windows Phone, BlackBerry и Nokia S60. Неприятната новина е, че засега iOS на Apple не се поддържа.

WhatsApp се появи през 2009 г., а през февруари миналата година беше придобит от Facebook за сумата от $19 млрд. Преди една година месечната аудитория на месинджъра превишаваше 450 милиона потребители, докато сега около 320 милиона души всеки ден ползват приложението.

 

Наскоро Facebook, собственикът на WhatsApp, добави видеоразговори в своя Messenger, а това означава, че компанията вече има работеща инфраструктура от стрийминг сървъри, която може да се използва и за нуждите на WhatsApp.

След около месец се очаква бета версия на WhatsApp клиент с поддръжка на видео разговори. Достъпът до нея ще става само с покани, а след приключване на тестовете услугата ще стана масово достъпна.

WhatsApp постепенно се превръща в сериозен конкурент на VoiP услуги като Skype и Viber. Това привлича и вниманието на властите в някои държави, които налагат ограничения в ползването на интернет комуникациите – очаква се например египетското правителство да забрани WhatsApp на територията на страната.

 

 

http://technews.bg/

Етикети
4G    GSM    HDTV     HSDPA    smartfon    Интернет    Компютри    технологии    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.