Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

MasterCard обяви поддръжка на Android Pay

MasterCard обяви поддръжка на Android Pay 29.05.2015

Притежателите на карти MasterCard ще могат да плащат сигурно в търговските обекти и чрез приложенията за Android смартфони, съобщи операторът.

Повече от три милиона търговци в 68 страни по целия свят приемат безконтактни плащания с MasterCard. 

От лятото на 2015-та година притежателите на Android смартфони ще могат да използват своите разплащателни карти и чрез Android Pay – мобилна услуга, представена вчера от Google.

Новата услуга внася допълнителна сигурност за потребителите, тъй като Android Pay не разкрива номерата на разплащателните карти.

„С MasterCard Digital Enablement Service (MDES) и Android Pay можем да използваме токени с високи нива на сигурност, за да дадем възможност на потребителя да плаща чрез своето мобилно устройство”, коментира Ед Маклафлин, главен директор „Нови плащания” в MasterCard.

Мобилните плащания са важен приоритет за Google и затова компанията работи с големи мрежи като MasterCard. „Стараем се да осигурим безпроблемно ползване на услугата в широк спектър от устройства и търговски обекти. Android Pay ще предложи на хората лесно и сигурно плащане”, заяви Пали Бат, мениджър за новата услуга в Google.

Все по-активното използване на мобилни телефони променя начина, по който потребителите плащат. Според доклад на Федералния резерв, 39% от мобилните плащания, направени чрез смартфони, са извършени на местата на продажба, което показва увеличеното търсене на прости и сигурни начини за плащане чрез мобилни устройства.

Android Pay ще бъде достъпна в САЩ през лятото на 2015-та година. MasterCard ще продължи да работи с Google, за да предостави услугата и на други пазари, увериха от оператора.

Новата ОС има шест отличителни особености. 

 На първо място, това е схемата за предоставяне на разрешения на приложенията – потребителят е питан за всяко отделно действие в момента на неговото първо изпълнение, докато по-рано всички разрешения се потвърждаваха наведнъж при инсталацията. С други думи, Android M може да забрани на някое приложение да ползва вградените средства за определяне на местоположение, но да разреши микрофона.

Друго важно нововъведение е Chrome Custom Tabs, което позволява на разработчиците да интегрират браузъра Chrome непосредствено в своите приложения. Благодарение на тази възможност, при отваряне на линк от потребителя, не се налага превключване между приложението и браузъра.

Android M най-накрая се научи сама да разпознава по какъв начин да отваря една или друга връзка – например, линк към страница във Facebook ще се отваря не в браузъра, а в приложението Facebook, ако такова е инсталирано.

Заедно с Android M потребителите на мобилни устройства ще получат достъп до платежната услуга Android Pay. Подобно на Apple Pay, услугата използва технология NFC. При регистрация в системата за всяка банкова карта се създава виртуален номер, който се използва за извършване на транзакции – това прави плащанията с Android Pay абсолютно сигурни. В допълнение, разработчиците могат да вграждат функция Android Pay в своите приложения.

Следваща новост в Android M е поддръжката на скенери за пръстови отпечатъци от самата операционна система. Това е направено, тъй като биометричната автентикация е един от начините за ползване на Android Pay.

Накрая, Android M работи много по-икономично, като пести заряда на батерията. Новата функция Doze завършва автоматично всички некритични фонови процеси, когато смартфонът или таблетът не се използва продължително време. В резултат на подобренията, времето за автономна работа на устройството може да нарасне два пъти, твърди Google.

Сред останалите нововъведения в Androi M е поддръжката на интерфейс USB-C, който осигурява по-бързо зареждане на батерията и ускорено предаване на данни. Подобрен е също алгоритъмът за управление на силата на звука, който създаваше проблеми в Android 5.0 Lollipop.

Към момента е достъпна версия Android M Developer Preview. По-късно тази година се очаква да излезе и финалната версия на мобилната платформа.

http://technews.bg/

Етикети
4G    GSM    smartfon    банки    Бизнес    Интернет    Компютри    пари    технологии    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.