Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Stella Lux – соларен автомобил за четирима

Stella Lux – соларен автомобил за четирима 6.07.2015

Холандски изобретатели от Техническия университет в Айндховен създадоха семеен автомобил, работещ на слънчеви батерии. Stella Lux, дело на студентския екип Solar Team Eindhoven, побира четирима души и развива скорост от порядъка на 125 км/ч.

Иновативната кола използва слънчеви панели и акумулатор с капацитет 15 киловатчаса, благодарение на което може да измине 1000 км в условията на холандския климат.

 

 

Освен това Stella Lux е доста лек автомобил. Теглото от едва 375 кг е постигнато с използване на конструкция от алуминий и въглеродни влакна. Соларният автомобил се отличава от останалите возила и с аеродинамичната си форма.

Компютърната система на автомобила включва уникална система за навигация, която избира маршрут с най-много слънце, с цел генериране на повече енергия. Stella Lux ще дебютира на надпреварата World Solar Challenge през октомври в Австралия.

 

Етикети
АЕЦ    екология    електромобили    електроника    енергетика    коли    ток   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.