Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Пуснаха хладилник за бедни, ще слагат още 12

Пуснаха хладилник за бедни, ще слагат още 12 26.08.2015

Идеята е на Стефан Чолаков

“Днес стартира първият HELP CORNER от инициативата “АКО СИ ДАЛ...”. Отвори врата първият от стотици хладилници, от които хората в затруднение ще могат да си вземат храна 24 часа в денонощието, оставена от нас.”

Това съобщение със снимка на празна хладилна витрина пусна във вторник във фейсбук Стефан Чолаков. За една нощ статусът му бе споделен от над 15 000 души.

Целта е хората, които пътуват често или заминават на почивка, вместо да оставят храната вкъщи да се развали, да я занесат до един от тези хладилници, откъдето може безплатно да я вземе човек в нужда, каза в сряда Чолаков пред “24 часа”.

Първият хладилник за бедни е в кв. “Иван Вазов” в София. За една нощ пунктовете са станали 12. Това са хора, които поискаха да се включат в инициативата и ще поставят такива хладилници пред заведенията си, каза Чолаков. Двама души дори пожелали да подарят уреди.

Следващите хладилници за бедни трябвало да са в Студентски град и на ул. “Раковски”, обясни той.

От 3 месеца Чолаков раздавал безплатно сготвена храна на бедни хора вечер. Това ставало в ресторант, в който работи, а храната е неизядена през деня от клиентите.

Чолаков е по-известен като най-младия банков обирджия в света и най-умния у нас. През 1997 г. с четирима приятели задигна 181 млн. лв. от Пощенска банка, като се възползва от пропуски в системата за сигурността. По-късно обаче е издаден на полицията от баща му и осъден на затвор. След изтичане на присъдата известно време е консултирал банки как да повишат сигурността си.

 

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
благотворителност    България    култура    политика    Услуги    храна   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.