Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Lady GaGa - на ръба между комерсиалното и провокацията

Lady GaGa - на ръба между комерсиалното и провокацията 21.06.2009
Новото чудо на световната поп музика - безспорно в последната година с тази титла спокойно можем да окичим Стефани Анджелина Джоан Германота... или просто Lady GaGa. Tя е секси, тя е ексцентрична, тя е атрактивна и определено знае как да привлича внимание.

Независимо дали  говорим за музика, за имидж, за сценично поведение или просто за визия, Lady GaGa вече е синоним на  понятието звезда.
 

Началото или просто Стефани


Стефани е родена на 28 март 1986 година в Ню Йорк, в американо-италианско семейство. Още от  съвсем малка се увлича по музиката, театъра - свири на пиано от четиригодишна и изучава тънкостите на изкуството от началните си  училищни години.

Самата тя признава в официалната си страница, че още като съвсем малко момиченце записва на  детския си касетофон свои изпълнения на парчета на Майкъл  Джексън и Синди Лоупър или танцува в прегръдките на баща си под звуците на The Rolling Stones, Тhe  Queen или The Beatles. Вероятно за детската й  бавачка пък ще остане незабравим денят, в който  влиза и заварва бъдещата звезда да танцува както я е майка родила.

"Винаги съм обичала да се забавлявам, бях  шокираща и превзета още от малка, такава съм и  сега. Просто шоуто е в кръвта ми", признава  по-късно Lady GaGa.

След години Стефани учи музика в  University’s Tisch School of the Arts в Ню Йорк. Именно там животът й се променя. Следвайки  мечтите си, тя подписва договор с музикалната  компания Interscope Records и започва да  се изявява като автор на песни за някои известни  личности в света на поп музиката като Бритни  Спиърс, Фърги, Pussycat Dolls.

 


Същевремено вечер изпълнява собствени парчета в нощни клубове в Ню Йорк. Вярна на  стила си, младата изпълнителка шокира не само с песните, но и с доста атрактивната си визия.  Самата тя признава: "Често ми се случваше като изпадна в настроение и просто да направя стрийптийз на сцената. Оставах само по бикини".  Обяснението й е съвсем просто: "Цял живот обожавах рока, попа и театъра. Единственият начин да практикувам и трите бе просто да ги съчетая в мен на сцената".

 

Формулата очевидно се оказва доста успешна. В нощните клубове Стефани случайно среща хип-хоп звездата  Akon, който остава впечатлен от гласовите й  възможности и музикалния й потенциал и я привлича "под крилото си".

Именно продуцентската му компания "Kon Live Distribution" се оказва в основата на дебютния й албум "The Fame", който през 2008 година  разтриса сериозно основите на световната поп музика. Ръка й подава и друго известно име - Red  One.

 

 

avtora.com

Етикети
звезди    Лейди Гага    Любопитно    музика    певци    Свят   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.