Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

3 години затвор за джигита, убил пешеходец на зебра в Пловдив

3 години затвор за джигита, убил пешеходец на зебра в Пловдив 16.11.2015

Най-лесно е да обвиниш жертвата, покрусен е синът на загиналия

3 г. лишаване от свобода постанови пловдивският окръжен съд на Милан Дивеков, който на 12 август т.г. връхлетя с 98 км/ч на пешеходна пътека 63-годишния Димитър Димитров и го уби на място.

Делото мина по съкратеното съдебно следствие, с което се приспадна една трета от наказанието. Чистото съдебно минало и добрата характеристика от работодателя определиха решението на съдия Светлана Станева. Дивеков се лишава и от правото да шофира в продължение на 6 г.

Адвокатът на 24-годишния Милан пледира за условна присъда. Той заяви, че пешеходецът също носи вина, тъй като е трябвало да се огледа, преди да пресече на пешеходната пътека. Тялото на жертвата е отлетяло на 45 метра от удара, по него не е имало здрава кост.

"Ще се запозная с мотивите и ще преценя дали да обжалвам", заяви прокурор Стефани Черешарова. В хода на пледоариите тя поиска ефективно наказание, което да бъде балансирано между смекчаващите и отегчаващите вината обстоятелства.

"При всички случаи ще обжалваме. Не сме доволни от решението. Ако всеки, който убива, получава само по три години, как ще спрат кървавите катастрофи", заяви синът на жертвата Йордан Димитров. Той и сестра му Петя Немска си тръгнаха покрусени от съда. Според тях най-лесно е да обвиниш загиналия, защото го няма да се защити.

Милан Дивеков ще излежи наказанието си при първоначално общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

 

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
България    закон    инцидент    КАТ    коли    Криминално    политика    права    стрес    Съд    Темида   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.