Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Запорираха имоти за 1 млрд. лв. на Цветан Василев у нас и къща в Швейцария за 47 млн.

Запорираха имоти за 1 млрд. лв. на Цветан Василев у нас и къща в Швейцария за 47 млн. 1.12.2015

По искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Софийският градски съд е допуснал обезпечение на бъдещ иск за близо 963 048 000 лева срещу Цветан Василев, съпругата му, тяхната дъщеря и контролираните от него юридически лица, съобщават на сайта на комисията.

Имуществото, върху което са наложени обезпечителни мерки, е на стойност 603 734 732 лeвa и включва дружествени дялове в капитала на 11 търговски дружества, акции в капитала на седем търговски дружества, пари по 20 банкови сметки, четири превозни средства, 288 картини, 16 недвижими имота в София, включително и няколко цели сгради, пет в Банско, два в Созопол и по един във Варна и Царево.

За първи път от създаването на комисията е наложен и запор на недвижим имот в Швейцария на стойност 47 559 915 лeвa и на средствата по четири сметки в швейцарски банки. Обезпечителната мярка е наложена с решение на съд в Конфедерация Швейцария.

През април 2015 година Националната агенция за приходите запорира дяловете в шестте компании, които банкерът Цветан Василев продаде на консорциума LIC33. Запорирани са акциите на БТК, оръжейните заводи „Дунарит”, „Авионамс“ и още три компании. По този начин продажбата на предприятията на други фирми може да бъде обявена за невали

 

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
банки    Бизнес    България    долари     закон    измами    корупция    Криминално    политика    Съд    Темида   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.