Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Цветан Василев източил над 5 млрд. лева от КТБ?

Цветан Василев източил над 5 млрд. лева от КТБ? 7.01.2016

5 664 715 146 лева е източил от КТБ банкерът Цветан Василев. Точният размер на дупката, отворена от мажоритарния собственик на фалираната банка стана ясна от списък на необезпечените кредити, раздадени от трезора под негово управление, пише „Монитор“.

От всички малко над 6 млрд. лева, раздадени заеми, се оказва, че близо 90% са потънали в свързани с Василев фирми, повечето от които кухи. Срещу огромните заеми те не са предоставили или никакви или абсолютно символични обезпечения, става ясно от списъка.

Милиардите са потънали в 131, свързани с избягалия зад граница и укриващ се вече повече от година в Сърбия Василев.

Списъкът с цесии и прихващания след поставянето на банката под специален надзор на 20 юни 2014 г. показва, че банкерът Цветан Василев е направил пет цесии, с които е спасил над 80 млн. лв. от КТБ, съобщава „24 часа“.

От него се вижда, че фирмата “Бромак”, която е еднолична собственост на Василев, е направила пет цесии за близо 40 млн. евро, или 80 млн. лева. Василев не е правил цесия върху личния си влог от 189 000 лв., както и с депозита на дъщеря си Радосвета. Още фирми, свързани с Василев, са направили цесии или прихващания за милиони левове.

Синдиците на КТБ публикуваха пълния списък с кредиторите на банката.

Списъкът е дълъг 173 страници, като в него фигурират имената на предприятия и хора с признати вземания от банката.

От предприятията „Топлофикация-София" е с над 90,2 млн. лв. "Булгартрансгаз" има да взима 60 млн. лв., "Летище София" - 28,6 млн. лв., НЕК - 15 млн. лв., БЕХ - 14,7 млн. лв.,  АЕЦ "Козлодуй" - 4,5 млн. лв. Българската банка за развитие е с около 46 млн. лв.

В списъка с вложители в КТБ фигурират и болници в София, Варна, Пловдив и Плевен.

Списъкът е съставен към 22 юни и не включва вземания, които са били изплатени.

 Вижте пълния списък тук

 

Източник: dariknews.bg  

Етикети
банки    Бизнес    България    закон    Криминално    пари    Пирамида    политика    Съд    Темида    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.