Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Пълна блокада на границата с Гърция

Пълна блокада на границата с Гърция 19.02.2016

Пълна блокада на границата с Гърция. Затворени за движение са всички гранични пунктове между двете страни. В 9.00 ч. тази сутрин бяха блокирани и Златоград, и Ивайловград, които бяха последната възможност за преминаване на леки автомобили между България и Гърция.

От началото на седмицата през границата не са пропускани камиони, хиляди шофьори чакат на граничните пунктове. До момента не са осъществени преговори между протестиращите от двете страни и няма яснота кога ще бъде отворена границата.

"Всички пунктове вече са затворени - Ивайловград, Златоград, Маказа, Капитан Петко войвода, Кулата, Илинден. Реално границата с Гърция я няма. Докато гръцките фермери не си вдигнат тракторите, няма да има вдигане на блокадата", каза Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

На Капитан Петко войвода снощи се е стигнало до конфликт между румънски туристи и шофьорът на техния автобус, обясни един от протестиращите на границата Иван Запрянов. "В момента има струпване на шофьори от гръцка страна. надявам се, че няма да има сериозни спречквания", поясни той.  

На Кулата положението е спокойно, каза Вангел Цилев от Инициативния комитет на шофьорите. 

След като депутатите приеха декларация в тяхна защита, превозвачите призовават към търсене на диалог с гръцката страна.

 

Източник: dariknews.bg  

 

Етикети
EU    България    коли    политика    права    протести    Свят   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.