Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Борисов: Разследването за КТБ влиза в парламента

Борисов: Разследването за КТБ влиза в парламента 20.02.2016

Няма да се кандидатирам за президент, не обмислям и предсрочни избори, отсече премиерът

Целият доклад за разследването на КТБ ще бъде на разположение на парламента в секретната секция и така всички 240 депутати ще могат да се запознаят с него още следващата седмица. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването Панорама тази вечер. 

Министър-председателят се включи в конферентна връзка от Брюксел, тъй като продължава участието си в лидерската среща на ЕС за мигрантската криза и бъдещето на Великобритания в Съюза. Финансовият министър Владислав Горанов е изпратил писмо до американската фирма, разследваща фалита на КТБ и от там са отговорили, че материалите може да са на разположение на българските депутати. Борисов подчерта, че се прави всичко възможно докладът да бъде качен и на сайта на финансовото министерство. "

Към този момент за това нямаме съгласие, но смятам ,че в този разнороден парламент, вкараме ли го, всеки ще може да го прочете и после да го разкаже, още повече, че има комисия, която може да стъпи на него и да направи необходимите предложения. От това, което поне зная и истински се надявам, че Прокуратурата ще потърси основните виновници за източването на КТБ, а това е управата на БНБ, която отговаря и за Банковия надзор. Според мен това са трима души, но нека не изземвам други функции,не ми е това работата. Понеже общественият интерес е много голям, ние сме изпълнили своя ангажимент и се надявам виновните да си понесат отговорността", каза премиерът.

"Аз не влизам във войни с никого, винаги съм имал принципни позиции и съм отговарял не само пред своите избиратели, а и към всички българи. Най-важното за мен е да ми е чиста съвестта, и да няма съмнения спрямо работата на правителството и министрите. Още повече има и нов закон за обществените поръчки", каза Борисов за спрените търгове. И отбеляза, че тезата за външен натиск за спирането на обществените поръчки са "спекулации и глупости".

 "Затова много точно искам да кажа, че посочването на хора или фирми с пръст не е правилно, защото в тях работят хиляди хора. Ние трябва да сме си взели бележката, която е факт вече, и всяка една процедура да бъде толкова публична, толкова прозрачна, така както процедурите ни, които правим с европейски пари, с Томислав Дончев съм се разбрал всичко, което вече ще се прави с бюджетни пари, да мине на същия контрол –такъв, какъвто имаме по европейските пари", каза премиерът.

"В Брюксел са очаровани от борбата ни с контрабандата, защото тя е основната, която дава огромните пари за корупция на всички етажи на властта и в политическите партии, на митничари, граничари, полицаи, прокурори, съдии и всички останали, отбеляза още Борисов. 

Той припомни, че за миналата година над 2.850 млрд. лв. повече са събраните приходи. 

Само за месец януари тази година имаме с 900 млн. лв. повече събрани приходи от януари 2015 г., каза още премиерът. И допълни: Много сме амбицирани. В това отношение много благодаря на колегите от прокуратурата, под което ръководство ежедневно се провеждат операции по линия на контрабандата. 

"В рамките на половин година ще догоним Румъния, ако сме изостанали и ще бъдем за пример", каза Борисов по отношение на механизма за наблюдение от ЕК. И посочи, че в момента ни трябват няколко закона – НПК, антитерористичния закон, Закона за съдебната система и антикорупционния закон.

 "В абсолютно всичко друго сме по-напред от Румъния и мисля, че в рамките на половин година ще ги догоним, ако сме изостанали и ще направим така,че да бъдем за пример, в това са убедени и колегите от Брюксел, затова толкова убедено председателят на ЕК заяви, че в рамките на неговия мандат т.е. 2 години още, ще бъде свален мониторинговият доклад за България и Румъния. Така че сме амбицирани да бъдем еталон", каза още по темата Борисов.

 

Източник: standartnews.com 

Етикети
банки    Бойко Борисов    България    закон    пари    Пирамида    политика    Съд    Темида   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.