Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Много ли са 7000 лв. заплата за член на ВСС?

Много ли са 7000 лв. заплата за член на ВСС? 2.04.2016

Спор между бившия правосъден министър Миглена Тачева и съдия Нели Куцкова

Знаете ли колко са 7000 лева хиляди? Това са 17 минимални работни заплати, една 11-дневна екскурзия на Малдивите за двама. Точно 200 килограма първокласна луканка, 35 месечни сметки за парно и цели 7 тона глави кромид лук. Много пари са дори за Иван Искров и за Азис. Това всъщност е и сумата, която месечно ще плащаме на всеки от членовете на ВСС.

"Това са същите хора, заради които все ядем шамари в Брюксел. Онези на които политиците страстно се подмазват и които назначиха двете каки да съдийстват. Темата с големите пари на съдебния съвет съвсем закономерно предизвика голям шум. Как е възможно в страната с най-бедното население в Европа да сме толкова щедри към чиновници, пък били те и висши? Депутатите, които гласуваха тлъстата заплата за ВСС, сега сигурно ме обвиняват в популизъм и сиромахомилство”, коментира в "Челюсти" по Нова тв Диана Найденова.

В "Челюсти" темата коментираха бившият правосъден министър Миглена Тачева и съдия Нели Куцкова. Според Тачева трябва да се върнем години назад, за да видим как се е формирало възнаграждението на членовете на ВСС и обясни защо се е стигнало до тази цифра.

„Няма сериозна промяна във възнаграждението, което се получава сега и което ще получават с новите текстове на закона. Има създаден друг регламент за определяне на възнаграждението на ВСС, което аз приветствам”, заяви Тачева.

"По принцип едно достойно възнаграждение е една от пречките срещу корупцията. Трябва обаче и хората да са морални. На мен тези заплати обаче ми звучат много големи”, на мнение е Нели Куцкова.

 

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
България    закон    избори    корупция    политика    Съд    Темида   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.