Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Лекар, бит от ром, поиска полицейски ескорт или разрешително за пистолет

Лекар, бит от ром, поиска полицейски ескорт или разрешително за пистолет 22.05.2016

Д-р Георги Литов е общопрактикуващ лекар, от 15 години работи в девинското село Селча. На 6 май – Гергьовдeн, той е нападнат от агресивен ром. И преди това е бил обект на заплахи и опити за саморазправа, съобщава bTV.

Мъжът, който го нападнал на Гергоьовден, бил пиян и искал от лекаря да прегледа коня му. Д-р Литов успял да се защити, като се затворил зад решетките пред вратата на кабинета си. В крайна сметка ромът го наплюл в лицето и си тръгнал.

Лекарят е подал жалба в районната прокуратура, но очаква само безсмислена полицейска преписка и никакви реални последствия за агресивния ром.

„Има теория, според която тежките престъпления са резултат от серия от леки ненаказани леки престъпления. Затова – нулева толерантност към леките престъпления”, заяви д-р Георги Литов.

Той предлага лекарите, които работят в отдалечени и трудно достъпни райони, да бъдат придружавани от полицай, когато се налага или поне да им разрешат да носят оръжие.

 

Полицията образува бързо производство срещу мъж, буйствал в Спешния център в Казанлък. Той е задържан за 24 часа, ще отговаря и за това, че е нанесъл удар в тила на завеждащия на филиала д-р Апостол Терзиев и му причини комоцио.

Скандалът е предизвикан от трима души – пациент на 45 години и двамата му придружители. Болният, който твърдял, че е с бъбречна криза, започнал да рита и удря болничното легло, докато чакал да бъде прегледен. Д-р Терзиев му направил забележка, но тогава в скандала се включили и другите двама. Единият от придружителите ударил лекаря по главата, съобщават от ОД на МВР.

Той е задържан, а скандалният пациентът е в болница. Спешното отделение е изпотрошено, а медиците преживели кошмарна нощ, след като във филиала се изсипали още пияни роми. Те пристигнали с коли, потвърждават от болницата.

 

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
България    закон    здраве    инцидент    МВР    политика    права    Съд    Темида   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.