Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Франция без ток, гориво и транспорт

Франция без ток, гориво и транспорт 27.05.2016

Пълен хаос тресе Франция, след като служители в петролните рафинерии, ядрените централи, пристанищата и транспорта започнаха масова стачка, съобщи Би Би Си. Магистрали, мостове и тунели са блокирани от недоволни тълпи от трудовата реформа. В някои райони протестите прераснаха в сблъсъци с полицията.

Маскирани младежи в Париж събаряха контейнери за боклук и замеряха с бутилки органите на реда, които отвърнаха със сълзотворен газ.

Стачката засяга 16 от 19-те атомни централи и 6 от осемте петролни рафинерии. 75% от електричеството в държавата идва от АЕЦ. От оператора RTE обявиха, че капацитетът е намален с най-малко 4 гигавата или 6% от общия производствен капацитет на Франция. Има и сигнали за спрян ток в страната.

На пристанището в град Хавър гневни работници хвърляха димки. На летище “Орли” в Париж демонстрациите засегнаха 15% от полетите. Заради блокираните пътища кризата с горивата се увеличи и вече 40% от френските бензиностанции са без гориво, пише в. “Дейли телеграф”.

Стачките поставят под въпрос и нормалното провеждане на европейското по футбол, което започва след 2 седмици.

На фона на увеличаващия се натиск срещу правителството премиерът Манюел Валс обяви, че е открит за подобрения и изменения в спорния законопроект, но той няма да бъде оттеглен. Според синдикатите документът ще позволи на френските компании по-лесно да уволняват работници.

 

Източник: 24chasa.bg 

 

 

Етикети
EU    избори    инцидент    политика    права    протести    работа    свобода    Свят   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.