Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Дворецът на Цветан Василев в "Бояна" глътнал 2 401 400 лева

Дворецът на Цветан Василев в 14.06.2016

Палатът на злополучния банкер Цветан Василев в столичния квартал "Бояна" спокойно може да претендира за един от най-луксозните палати. Това показват данните, публикувани в доклада на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, ръководена от Пламен Георгиев.

Числата за първи път излизат наяве и са стресиращи за обикновените българи, които дори да пестят цял живот не могат да си позволят дори разходите по облицовката на "златната къща", съобщи Блиц.

Експертите на КОНПИ са установили по безспорен начин, че изграждането на огромната къща е струвало 2 401 400 лева.

Още по-любопитни са разходите, които Цветан Василев е платил за идейния проект и обзавеждането на двореца в полите на Витоша.

"Платената сума от сметка BG 05 KORP 9220 1400 0542 01 в евро с титуляр Ц. Р. В. през 2008г. на WOEHRER FENSTER TUEREN /АВСТРИЯ/ 120 000 евро или 234 699,60 лв. за първа вноска за дограма", се посочва в доклада на КОНПИ.

Облицовъчните камъни за къщата на банкера в изгнание са погълнали космическата сума от 684 540 лева, а мебелите - 391 166 лева.

Още по-любопитни са разходите, които Цветан Василев е платил за идейния проект и обзавеждането на двореца в полите на Витоша.

Солидна сума е пръсната и за монтажа на зимната градина - 58 674,90 лв., в която Василев е посядал, за да изпие няколко уискита.

Обвиненият за лидер на престъпна група банкер е разхождал скъпите си обувки по паркет, за който е превел по банков път първа вноска от 68 454.

Явно горепосочените числа изобщо не стряскат битието на Василев, който предпочита да се радва на лукса в Белград пред възможността да бъде изправен на подсъдимата скамейка.

Комфортът му, обаче може да бъде нарушен, ако втората инстанция на съда в сръбската столица потвърди екстрадицията му в България.

 

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
банки    Бизнес    България    долари     закон    корупция    Криминално    пари    Съд    Темида   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.