Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

18 кораба носят тръби за Южен поток във Варна

18 кораба носят тръби за Южен поток във Варна 20.06.2016

Общо 18 кораба с тръби за „Южен поток” се очакват във Варна до края на месец септември. Първият от тях "Арнеборг" (Arneborg), натоварен с 685 тръби, е пристигнал миналата седмица, а следващият плавателен съд ще акостира в близките дни.  Това съобщава вестник „Стандарт”, позовавайки се на служители от порта.

В Бургас също се очакват кораби с тръби за газопровода, част от които идват от Япония през Дубай.

От ръководствата на двете пристанища категорично отказват коментари с обяснението, че са подписали договори с включена клауза за конфиденциалност.

Тръбите идват с големи кораби във Варна и Бургас, където ще бъдат разтоварени и след определен престой ще бъдат натоварени на малки плавателни съдове и ще отплават за Русия. Навярно те ще бъдат използвани за изграждането на газопровода, който ще доставя руско синьо гориво от Анапа за Крим, а оттам може да тръгне по дъното на морето към България.

Неотдавна излезе официална информация, че от 7 юни 2016 г. компанията "Саут Стрийм Транспорт" (ССТ) "започва оптимизация на складовите си площи за съхранени на газови тръби в българските пристанища Бургас и Варна". Тръбите, които са произведени още през 2014 г., ще бъдат преместени в различните складове на компанията, се казва в съобщението на ССТ. Става въпрос за общо около 150 000 тръби, предназначени за строителството на две линии на газопровода през Черно море.

По-голямата част от тези тръби е доставена във Варна и Бургас още през 2014 г. и в началото на 2015 г. Целта на сегашните доставки е да се осигури дългосрочното съхранение на газовите тръби. Новите доставки на тръби за газопровода не са свързани с каквато и да е промяна в статуса на проекта "Южен поток", заявяват още от ССТ.

 

Източник: dariknews.bg  

Етикети
Бизнес    България    Газ    екология    енергетика    политика   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.