Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Шуменец загина при адски удар в дърво, книжката му е била отнета за 8 месеца

Шуменец загина при адски удар в дърво, книжката му е била отнета за 8 месеца 23.06.2016

Две минути след полунощ 21-годишният Кристиян Надков писал в профила си във ФБ „Някой да му се излиза?” След час и 50 минути тази нощ станал фаталният удар, дървото е пронизало колата от пода до тавана

При адска катастрофа с любимото си БМВ тази нощ малко преди 2 часа загина 21-годишният Кристиян Надков от Шумен. Младият мъж е бил с отнета шофьорска книжка.

Мощната кола с номер H0128AP се е движела по пътя от село Лозево. В началото на Шумен, в квартал „Боян Българанов” малко след механа „Чановете” поради изключително висока скорост, той е изгубил управление, колата е преминала през разделителния остров, озавала се в насрещното платно, завъртяла се е и там се ударила в дърво. Силата на удара е била толкова голяма, че неголямото дърво, слива, просто е било изкоренено и отнесено от колата. Стволът му е пронизал БМВ-то от пода до тавана, който е пробит и клоните са излезли отвън.

Смазаната кола с дървото в нея са откарани в двора на КАТ. За да се освободи БМВ-то от капана дървото е рязано отдолу и отгоре. 

С Кристиян е пътувала и 16-годишна девойка.

Двамата са били откарани в МБАЛ- Шумен, малко по –късно Кристиян е починал в болничното заведение. Момичето е оставено за наблюдение. По данни на полицията след първоначални преглед сериозни наранявания не са установени.

Според очевидци от съседните блокове момичето е оцеляло, защото след удара се е озовало провесено от прозореца с главата надолу. От там лесно е била измъкната от спасителните екипи. За да извадят Кристиян обаче се наложило да режат ламарините. „Спяхма на отворен прозорец. Първо чухме шум от бясно препускаща кола, после се чу на два пъти „бам – бам”, сигурно като е прескачал през разделителния остров и накрая трясъка в дървото”, разказва мъж от близкия до мястото блок. 

Момчето не е имала шанс да оцелее, според неофициални данни ребрата са пробили белия дроб. Аутопсията ще покаже точната причина за смъртта.

Лош късмет е, че баварската кола се забила в дървото. Ако е пресякла само метър по-надолу е можела са се провре между двете невисоки сливи, да премине между тях и да се озове на равната поляна, застлана с чакъл.

Фаталният удар е станала точно в 1.51 часа буквално пред очите на една полицейска патрулка, разказаха нашите източници. Униформените пътували по други задачи в тази посока. Малко преди това дали път на един пешеходец и се забавили. Можело е да се озоват в този момент точно в насредното платно на БМВ-то. Поради късния час там не е имало други коли.

Причините за инцидента се изясняват, но вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост, каза говорителката Ася Йорданова. Дали момчето е пило преди да седне зад волана ще стане ясно от кръвата проба. Сигурно е обаче, че младият мъж е бил с отната книжка. 

Тази нощната снимка от катастрофата е пусната от приятел на загиналия Кристиян Надков на страницата му във Фейсбук

Водачът е бил лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 8 месеца. През май т. г. пък е била прекратена и застраховката „Гражданска отговорност“ за автомобила. Работата по случая продължава.

Кристиян много обичал, БМВ-то си, колата е на профилната му снимка във Фейсбук. Там е споделял и видеозаписи с негови дрифтърски изпълнения със същото БМВ. 

Часове след катастрофата имаше много реакции в социалните мрежи. Негов приятел е публикувал на стената на загиналия Кристиян нощна снимка от жестоката катастрофа и е написал. „Ако знаех, че това ще е последният ти ден… щях да дойда!“. 

„Ей, братленце. Казах ли ти, че ще стане така. Какво да ти кажа. Преди 10 часа те видях за последно, а сега стоя безпомощно и си повтарям, че това не се е случило. Ти винаги ще останеш в нашите сърца, приятелче! Много ни е тежко на всички, повярвай!” пише друг.

 

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
България    закон    КАТ    катастрофа    коли    стрес   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.