Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Борисов: Границата ни с Турция не е под натиск, няма опасност от бежанска вълна

Борисов: Границата ни с Турция не е под натиск, няма опасност от бежанска вълна 18.07.2016

Имам пълното уверение, че границата ни с Турция няма да бъде поставена под натиск. Това заяви премиерътБойко Борисов току-що след среща ти турския посланик Сюлейман Гьокче в Министерския съвет. Борисов обяви, че има постоянна комуникация с турското правителство и премиер.

Към момента дежурните ни, граничарите, корабите в Черно море не дават индикации за засилване на бежанската вълна към България. Но се разбрахме да засилим патрулите - и те, и ние, за да е пълна гаранцията, обясни Борисов.

Той е изпратил военния министър, главния секретар на МВР и шефа на НРС да проверят лично ситуацията по границата. Изпратени са до допълнително и 230 войници, за да се подсили региона.

 

Следим всеки миг, привел съм в готовност службите, ДАНС, МВР, получаваме информация по всички канали. Успокоителното е, че напрежението спада, допълни премиерът.

КПП-тата с Турция работят. Може да се пътува безпрепятствено, но считаме, че все още конфликтът не е локализиран, затова препоръчвам да не се пътува, каза още Борисов.

Запитан дали има информация за пострадали българи в Турция, премиерът обясни, че няма такава информация до момента. Държим самолет в готовност да помагаме, но ситуацията там все още не е достатъчно стабилна и не е сигурно дори за гражданската авиация, допълни той.

Наблюдавайки събитията в съседна Турция, съм силно притеснен от ескалацията на реваншизъм и спиралата от насилие, която се оформя, написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук.

Още в нощта на преврата, когато с колегите ми се събрахме извънредно в Министерския съвет, заявих пред медиите, че винаги съм бил за спазване на законите – така, както считам, че изборите са единственият демократичен начин за промяна на властта, по същия начин определям справедливия съдебен процес за единствения разумен подход към търсене на истината. Насилието ражда насилие. Мир с война и убити не се постига. Надявам се тези ужасяващи събития в Турция, които взеха стотици невинни жертви, да послужат за пример от какво трябва да се пазим и отговорът към това да бъде законен, демократичен и спазващ всички човешки права.

 

 

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
EU    Бойко Борисов    България    политика    права    Свят   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.