Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Tesla праща частните коли в миналото. Този път наистина

Tesla праща частните коли в миналото. Този път наистина 22.07.2016

Ексцентричният милиардер Елън Мъск с неговата компания Tesla Motors е на път напълно да промени представите за съвременен автомобил. Това става ясно от "тайният план" за бъдещето (10-годишно) на американската компания, публикуван в официалния сайт на фирмата.

След като преди две петилетки Мъск обеща на човечеството, че ще е готов с няколко електрически коли и напълно автономни возила, сега американецът е готов да прати частните коли в миналото. Според плановете на Мъск до края на следващата година, ще се появи автомобилен парк от коли на Tesla, които ще могат да се наемат за временно ползване само с натискане на бутон от съответното мобилно приложение

Така електромобилите ще могат сами да заработват пари за своите собственици през времето, когато не ги ползват. Така ще се намалят разходите за покупка и експлоатация на един електрически автомобил. Сега частните автомобили работят за собствениците си само 10 процента от времето.Мъск не се съмнява, че автономните коли ще получат одобрение от регулаторните органи и ще се движат самостоятелно по цялата територия на САЩ до няколко години.

Милиардерът прогнозира още, че всички шофьори ще могат да извикват колите си от мобилните си телефони от произволна точка, да зададат дестинация и оставят превозното средство да ги откарат до крайната точка без намесата на хората.

Освен това Tesla Motors ще сложи на електрическите си коли соларни покриви с вградени системи за събиране и съхраняване на слънчева енергия. Ще разшири линията на електрически превозни средства с градски и автобуси и камиони.

Tesla е най-известна с електрическите си автомобили и продуктите за съхранение на енергия, които произвежда в завода си в Калифорния, и в Тилбург, Холандия. Освен това компанията строи нов завод за батерии в партньорство с Panasonic, източно от Рино, Невада. Така ще се намалят разходите за акумулаторите преди пускането на пазара на седана Model 3, чиято начална цена ще е 35 000 долара.

 

Източник: 24chasa.bg 

 

Етикети
бензин    водород    вятър    екология    електромобили    електроника    енергетика    коли    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.