Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Оркестър Пловдив с радостни новини

Оркестър Пловдив с радостни новини 23.07.2016

Ръководителят на оркестър Пловдив Славчо Александров и солистката Цонка Нанова споделят за новите неща, които се случват при тях както в професионален, така и в личен аспект.

 

“Най-новото е, че имаме двама нови членове на оркестъра, които са страхотни професионалисти” - казва музикантът в “Бащино огнище”.

 

“Новата ни солистка е Михаела Върбанова. Красиво и талантливо младо момиче, с което се работи с лекота. В лицето на Гроздан Грозев ще видите един прекрасен саксофонист, добър кавалджия. Той е с музикално образование от Котел, а след това и Музикалната академия в Пловдив” - допълва Цонка.

 

С новите си колеги оркестър “Пловдив” вече има реализиран музикален проект – песента “Сън съм сънила, мила мамо”, който бе включен в Пролетната фолклорна програма тази година. В същата програма са включени и още две песни, събрани в китка “Дзън, дзън Ганке ле” и “Снощи седенки кладохме” - съвместен проект с квартет “Славей”.

 

 

 

“Изключително сме горди с този проект. Квартет “Славей” са професионалисти от световна величина, гостували на много международни сцени. Много добре се сработихме с тях. Песните, които записахме и заснехме, са от северняшката фолклорна област. Такива липсваха в нашия репертоар. “Дзън, дзън Ганке ле” и “Снощи седенки кладохме” са много популярни песни. Те са изпълнявани от Мита Стойчева, Борис Машалов. Ние се опитахме да им дадем нов живот точно с нашите колеги от квартет “Славей”. Тези ангелски техни гласове, прекрасните им народни носии, аранжиментът на композиторите Ангел Евтимов и Славчо Александров, всичко това допринесе да се получи един много, много красив продукт” - обяснява певицата и допълва още:

“Ако трябва да говорим за нашите последни проекти, които създаваме, се оказва, че сме все или в дует или в още по-голяма формация с наши колеги. Мога да посоча “Весела компания” - песента, в която участваме с много наши колеги от Музикална компания “Пайнер”. Като се замисля, начинът по който вървим, със всичките ни нови неща, оказва се, че следващият ни албум ще бъде “Оркестър Пловдив и колеги” -  нещо в такава  посока”.

 

 

 

За личния си живот двамата музиканти от оркестъра също има с какво да се похвалят.

“Ние двамата със Славчо се сдобихме с мъжка рожба на име Георги. Едно момченце, което ни прави безкрайно щастливи и още повече осмисля всичко, което правим. Стимулира ни и ни зарежда с любов, чистота и топлота, която имат всички малки дечица!” - споделя развълнувано Цонка.

“Мога да кажа, че съм много горд, че станах баща и имаме мъжка рожба с Цончето. Надявам се и занапред да продължаваме да работим и да творим с още по-голямо вдъхновение!” - казва на свой ред Славчо.

 

http://signal.bg/

 

Етикети
България    изкуство    музика    певци    празници    фолк   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.